Demirtaş’tan Kürt partilerine çağrı: Birlik olun!

Demirtaş’tan Kürt partilerine çağrı: Birlik olun!
HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Umarım bu tarihi seçimde Kürtler birliğini sağlamış şekilde seçmenin karşısına çıkarlar” dedi.

AMİDA HABER- Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nde yayın yapan K24’ün sorularını yanıtlayan Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, önemli açıklamalarda bulundu.

Demirtaş, HDP’nin kendi adayı ile seçime girmesine ilişkin, muhalefetin tavrını eleştirdi. Demirtaş, “HDP’yi dikkate alan, diyalog geliştiren bir politika izlemedi. HDP diyalog ve işbirliği için her zaman kapıyı açık tutmasına rağmen şimdiye kadar bu şanslarını kullanmadılar. HDP de tüm bu yok sayma politikalarına karşı seçimlere kendi Cumhurbaşkanı adayı ile gitme kararı aldı ama kapılarını da tümden kapatmadı” dedi.

Kürt partilerine eleştiri

HDP’nin Kürt partileri ile görüşmelerinin sürdüğünü belirten Demirtaş, “Umarım bu tarihi seçimde Kürtler birliğini sağlamış şekilde seçmenin karşısına çıkarlar. Ben de buradan tüm Kürt siyasi çevrelerine ittifak ve ulusal birlik için fedakarca yaklaşmaları çağrısı yapıyorum” dedi. Demirtaş, HDP ile ittifak meselesine vekillik ya da belediye başkanlığı pazarlığı üzerinden bakılmasını da eleştirdi. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.