Erdoğan: Hukuksuzluk karşısında kimse yumuşama beklemesin

Erdoğan: Hukuksuzluk karşısında kimse yumuşama beklemesin
Yumuşama tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yumuşamanın bu sefer kelebek ömürlü olmamasını temenni ediyorum” dedi.

AMİDA HABER- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

erdogan.jpg

Erdoğan’ın konuşmalarından önemli satır başları şöyle:

31 Mart seçimleri sonrası Özgür Özel bizi ziyaret etmişti. Kurban Bayramı'ndan önce ben de kendisine iade-i ziyarette bulunacağım. Siyasette yumuşamanın bir tarafı iktidar ise diğer tarafı muhalefettir. Biz kutuplaşmanın tarafı olmadık. Sayın Özel'e siyasette yumuşama arzuladığımızı söyledim.

Bizim siyasette referansımız hukuktur. Hukuk içinde olduğu müddetçe her türlü ifadeye, eyleme saygımız sonsuzdur. Bizim siyasette yumuşamaktan kastettiğimiz, demokrasi ve hukuka saygı gösterilmesidir.

Terörle arasına mesafe koyamayanlar ile sırtını teröre dayayanlar karşısında kimse bizde yumuşak tavır beklemesin. Terör de artık miadını dolduracaktır.

Her konuda aynı düşünmek zorunda değiliz. Siyaset ve sosyal farklılıklarımız zenginliğimizdir. Türkiye'nin kültürel hazinesini yansıtan birer değerdir. Siyasetteki doğrularımız farklı olabilir. Ama hepimiz Türkiye'nin kalkınmasını ve büyümesini istiyoruz.

Türkiye'nin on yıllardır ayağına pranga olan sorun terördür. Teröre karşı ortak tavır geliştirmeden Türkiye'yi daha ileriye götüremeyiz. İstiklal ve istikbal mücadelemize destek, demokrasimizi destekleyen her çabayı kimden gelirse gelsin takdir etmek görevimizdir. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bu ve benzeri alanlarda özgürlüklerin gelişmesine, Türkiye Yüzyılı'nın inşasına katkıda bulunan aktörlerle diyaloğa hazırız.

Siyasette tatlı bir rekabet içinde olduğumuz partilerle gerçekleştirdiğimiz temaslara bu zaviyeden bakıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.