Erdoğan’dan erken seçim açıklaması: İç hesaplaşma

Erdoğan’dan erken seçim açıklaması: İç hesaplaşma
Son dakika: Muhalefetin erken seçim çağrılarına yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Muhalefet iç hesaplaşmamasını millete ve ekonomiye zarar verecek şekilde yürütmemelidir. Gündemimizde seçim yok” dedi.

AMİDA HABER- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle;

Komşularımızdan başlayarak münasebetlerimizi ilerletmek istiyoruz. Komşumuz Suriye’de 13 yıldan beridir devam eden ve 1 milyon insanın canına mal olan hadiselerin önlenmesi için çok uğraştık. Astana sürecinde daha fazla kan ve çatışma yaşanması için bunun önüne geçmeye çalıştık. Sahada bazı neticelerde aldık. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması Türkiye’nin önceliğidir.

‘Dostlarımızı yarı yolda bırakmayız’

Terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke değil, Suriye’nin güvenli bir yere gelmesi için biz herkesten çok daha istiyoruz. Biz ayrılıkları derinleştirmek yerine ortak değer. Bunun için kiminle görüşülmesi gerekiyorsa görüşmekten imtina etmeyiz. Önce Türkiye’nin menfaatlerini referans alacağız. Bizimle ortak hareket eden kimsenin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye dostlarını yarı yolda bırakan bir ülke değildir.

Biz sokaklar üzerinden

Kayseri’de son derece rezil bir taciz olayı üzerinden bir oyun oynandı. Bu oyunu kimin yazdığını, kimin figüranlık yaptığını iyi biliyoruz. Bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz. Provokasyonlara boyun eğmeyeceğiz. Bayrağımıza uzanan elleri kırmasını bildiğimiz gibi ülkemize sığınan elleri de tutmasını biliriz. Kayseri’deki olaylar sonrası ortalığı yakıp yakan 476 provokatör yakalandı. İstihbarat birimlerimiz ortakları ile birlikte çok titiz bir çalışma yürütmekte.

Erken seçim açıklaması

31 Mart ile birlikte seçim maratonunu tamamladık. Seçimler elbette demokrasinin bayramıdır. Milli iradenin en özgür biçimidir. Erken seçim tartışmalarını yersiz buluyor ve hakaret olarak değerlendiriyoruz.

Erken seçim tartışmalarına bu çerçevede bakılmalı.

Erken seçim tartışmaları muhalefette iç savaşın dışa yansımasıdır. Hiçbir temeli olmayan sahte gündemlerle kendi içindeki bilek göreşini perdelemek. Biz sadece işimize bakıyoruz. Her biri altın değerinde olan 4 yılı verimli kullanmaya bakıyoruz.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.