Erdoğan’ın hedefinde HDP ve Demirtaş vardı

Erdoğan’ın hedefinde HDP ve Demirtaş vardı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır konuşmasında HDP’ye “operasyonel aygıt” ifadesini kullandı. HDP’nin tutuklu Lideri Selahattin Demirtaş için ise, “Kürtlükle alakası yok” dedi.

AMİDA HABER - Cumhurbaşkanı Erdoğan 140 projenin toplu açılış törenine katılmak üzere Diyarbakır’a geldi. Erdoğan, İstasyon Meydanı’nda toplanan AK Partililere seslendi. “Diyarbakır’ın rengi terör ve siyaset baronları değildir” diyen Erdoğan, “Diyarbakır'ın rengi kökenine, inancına, sahip çıkan asil insanlardır. Diyarbakır'ı köklerinden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bir maziden köprü kurarken zamanın ruhunu da es geçmiyoruz. Bunun için diyorum ki; Ey Diyarbakır gel, her güzelliği içinde barındıran rengine birlikte sahip çıkalım. Gel; binlerce yıllık geçmişindeki enginliklere beraberce sahip çıkalım. Gel; ülkemizin geleceğinize 85 milyonla hep birlikte yürüyelim.
Çünkü sen bu ülkenin göz bebeğisin” dedi.

‘7 ay sonra hesap sorun’

İsim vermeden HDP’yi eleştiren Erdoğan, “Ah şu Diyarbakır surlaırnın, Dicle Nehri'nin dili olsada konuşsa... Ah şu Diyarbakır sokaklarının dili olsa da konuşsa... Diyarbakır'ın kolunu kanadını kıranların ihanetini anlatsa... Her nutuklarını hak, hukuk ve özgürlük lafıyla bitirenlerin nasıl baskının, zulmün dibine vurduklarını anlatsa... Bunların adı Kürt, kendilerinin Kürtlükle alakası yok. Kürt kardeşlerime en büyük zulmü yapan bunlar. Kandil'e benim Kürt kardeşlerimi kaçına bunlar değil mi?” dedi. 7 ay sonra yapılacak seçimleri hatırlatan Erdoğan, Diyarbakırlıları, hesap sormaya çağırdı.

‘Demirtaş’ın Kürtlükle alakası yok’

HDP’nin tutuklu Lideri Selahattin Demirtaş’a “Edirne’de tutuklu kişi”diyen Erdoğan şunları söyledi: Diyarbakır'ın yaşadığı karanlık günler de geride kalmıştır. Edirne'de cezaevinde kalan kişinin Kürtlükle alakası yok. Bu adam Kürt değil. Ama vatandaşlarımı sömürüyor. Bir tane eş başkanları var. Kürt mü? Değil. O da aynı şekilde ne yapıyor? Benim Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Diyarbakır ekonomisiyle, kültür ve sanatıyla, altyapısıyla yoluna kararlı bir şekilde devam etmektedir. Artık Diyarbakır huzurun şehridir” diye konuştu.

‘57 milyarlık liralık yatırım yaptık’

Diyarbakır’a 57 milyar liralık kamu yatırımı yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Diyarbakır'ı kenarda bırakmadık. Batı'ya neyse Güneydoğu'ya da onu yaptık” dedi. Eski stadın Millet Bahçesi yapılacağını, Kayapınar Şehir Hastanesi’nin de hızla yenilenerek, hizmete gireceğini kaydeden Erdoğan şunları söyledi: “Açılışını yapacağımız eserlerden biri şehrin trafiğini önemli derecede rahatlatacak olan Diyarbakır-Güneybatı çevreyoludur. Tarım, sağlık ve milli eğitim bakanlıkları ile valiliğimizin şehre kazandırdığı çok sayıda eseri şehre kazandırıyoruz. Belediyemizin eserlerine tek tek giremeyeceğim. Çok güzel hizmetler veriliyor, şehrimize çok önemli yatırımlar yapılıyor.”

Diyarbakır Cezaevi müze olacak

Adalet Bakanlığı tarafından boşaltılan Diyarbakır Cezaevi’nin Kültür Bakanlığı’na devredildiğini hatırlatan Erdoğan, “Bakanlığımız cezaevinin restorasyonu için gereken projeleri hazırladı. İçinde müzeden kütüphaneye, kültür ve sanat birimlerine kadar pekçok bölümün yer alacağı bu eserin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Diyarbakır Cezaevi müze oluyor. Kütüphanesiyle, sanat gösteri alanları ile artık bu acının yaygınlaştığı cezaevi ortadan kalkıyor. Bu tablodan rahatsız olanlar da var. Diyarbakır'ın bu birlik ve beraberlik görüntüsü karşısında kahroluyorlar.

HDP’ye ‘operasyonel aygıt’ dedi

HDP’ye “parti görünümlü operasyonel aygıt” diyen Erdoğan, HDP’nin 6’lı masaya dahil edilmemesi ile ilgili şunları söyledi: “Bunlar 6'lı masanın altında kalmış olmanın mahcubiyeti ile İstanbul'da bir grup adı sanı belli olmayan parti ile ittifak kurmuşlar. Kimin kiminle yürüdüğünü görüyoruz. Biz tercihimizi haktan adaletten yana yaparak yolumuza devam ediyoruz.Türkiye'nin dünkü sorunlarını nasıl biz çözdüysek bundan sonra da yine biz çözeceğiz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.