Figen Yüksekdağ’ın ziyaretinden sonra açıklama

Figen Yüksekdağ’ın ziyaretinden sonra açıklama
DEM Parti Eş Genel Başkanları, Kobani davası kapsamında 30 yıl 3 ay hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ'ı ziyaret etti. Yüksekdağ’ın mesajı paylaşıldı.

AMİDA HABER – Başta Diyarbakır olmak üzere bölgenin birçok ilinde 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde İŞİD’in Kobani’ye saldırısı nedeniyle olaylar yaşanmıştı. Bir çok kişinin hayatını kaybettiği bu olaylarla ilgili açılan davaya Kobani davası adı verildi. Kobani olayları nedeniyle 108 sanığın yargılandığı davada geçtiğimiz gün 24 sanığa toplamda 407 yıl 7 ay hapis cezası verildi. HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a ise 30 yıl hapis cezası verildi. Aynı dosyadan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gültan Kışanak, Ayla Akat ve Sebahat Tuncel gibi siyasetçiler tahliye edilirken, Altan Tan, Ayhan Bilgen ve Sırrı Süreyya Önder gibi siyasetçiler ise beraat etmişti.

İlk mesajı Hatimoğulları verdi

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları 30 yıl 3 ay hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ'ı Kocaeli Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaretten sona cezaevi önünden açıklama yapıldı. MA'nın haberine göre Hatimoğulları, Yüksekdağ’ın moralinin çok iyi olduğunu ve dayanışma gösteren herkese teşekkürlerini sunduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bu cezaya karşı bizler Kandıra Cezaevinden sevgili Figen’in de ifade ettiği gibi, dayanışmamızı, özgürlük mücadelesini Kürt halkıyla, işçilerle, emekçilerle, kadınlarla, doğa ve insan hakları savunucularıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz. Bu karar hiçbir şekilde bu duruşumuzdan, bu yaklaşımımızdan, bu mücadele azmimizden bizleri geri durdurmayacaktır. Ben bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Sevgili Figen Yüksakdağ’ın da selam ve sevgilerini bir kez daha iletiyorum.”

‘Hukuki süreç daha bitmedi’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise, Kobani Davası’nda verilen cezaların haksız olduğunu belirterek, sürecin henüz bitmediğini dile getirdi. Cezaevinde olan arkadaşları ile dayanışma içerisinde olacaklarının mesajını veren Bakırhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “

“Bu yargılama bitmedi, halklarımız mücadelesiyle dayanışması ile birlikte bu kesinlikle boşa çıkartılacaktır. Bomboş iddialar ve olmayan maddelerle arkadaşlarımızı cezalandırdıklarını düşünenlere daha büyük bir mücadele ve dayanışma ile gerekli yanıtı vereceğiz. Emin olun bugün burada ziyaret ettiğimiz Figen başkanımız dahil olmak üzere en kısa sürede cezaevindeki bütün siyasi tutsaklarla birlikte demokratik bir ortamda kol kola omuz omuza mücadele edeceğiz. Bugünler çok uzak değil diyoruz.” (Haber Merkez

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.