Görevden alınmıştı: İddianamesi kabul edildi

Görevden alınmıştı: İddianamesi kabul edildi

Kaynak:DUVAR

Görevden alınarak yerine kayyım atanan Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında iddianame hazırlandı. Mahkeme kabul etti.

AMİDA HABER - Görevden alınarak yerine kayyım atanan Hakkâri Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" ve "kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşleri düzenleyen veya yönetenlerle bunların hareketlerine katılma" suçlamalarıyla Akış'ın hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Yargıtay davası

hakkari-mehmet-siddik-akisii.jpg

İddianamede, Yargıtay'ın "örgüt üyeliği" davalarına dayanak yapılan "örgüt çağrısının doğrudan kişiye yapılmış olması ve kişinin doğrudan çağrı üzerine eylemlere katılması" gerektiği yönündeki kararını dikkate almayan savcılık, suçlama için genel çağrının yeterli olduğunu kişiye yapılmaması gerektiği yorumunu yaptı.

İddianamede Yargıtay içtihadına karşı geliştirdiği yorum şöyle yer aldı:

"(…) örgütün genel çağrısı, örgüte ait yayın organlarının yayınları ve çağrıları ile somutlaşmış olduğunda bu çağrının belirli bir kişiye yapılmış olmasına gerek bulunmamaktadır."

Akış'ın yürüyüş tarihi itibariyle doğrudan örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğuna dair yeterli delilerin "ele geçirildiği" savunulan iddianamede, "(…) örgüte müzahir internet sitelerinden yapılan ve örgüt yöneticilerinin tecride karşı eylemsellik çağrılarının akabinde ve eş zamanlı olarak şüphelinin Hakkâri il merkezinde gerçekleşen sözde Özgürlük Yürüyüşü ‘ne katılıp, sözde 'Özgürlük Yürüyüşü ‘nü destekler mahiyette açıklamalarda bulunmak sureti ile üzerine atılı suçu işlediği…" savunuldu.

2 ayrı suçlama

hakkari-belediyesi.png

Akış'ın yürüyüşü düzenleyen grup ile birlikte hareket ettiği ve bu şekilde üzerine atılı suçu işlediği belirtilen iddianamede, Akış'ın "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" ve "Kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşleri düzenleyen veya yönetenlerle bunların hareketlerine katılma" suçlamasından ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi.

İddianameyi kabul eden Hakkâri 1. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 11 Ekim'de görülmesine karar verdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.