HAK-PAR'dan 'boş oy' çağrısı

HAK-PAR'dan 'boş oy' çağrısı
Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde boykot çağrısı yaptı.

AMİDA HABER - HAK-PAR 14 Mayıs Seçim Bildirgesi’ni açıkladı. Seçim bildirgesinde Kürt sorunundan, ekonomideki sorunları bir çok noktaya değinildi. İktidar ve muhalefet bloğunun Kürt sorunun konusundaki tutumunu eleştiren HAK-Par, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için “boş oy” kullanma çağrısı yaptı.

hak-par1.jpg

İkinci turda ne yapılacak?

HAK-PAR’ın çağrısında şu ifadelere yer verildi: “HAK—PAR, halkımız sandığa gitmeye, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde boş oy kullanarak protesto etmeye çağırmaktadır. Sandıklarda cumhurbaşkanlığı seçimleri için çıkacak anlamlı protesto oyları iktidar için çırpınan adayların politikalarını gözden geçirmeye sevk edecektir. İnanıyoruz ki 30 milyonu aşkın bir nüfusa sahip Kürtlerin meşru haklarına karşı düşmanca tavır alan, kayıtsız kalan her aday politik olarak kendi sonunu da hazırlayacaktır. Parti Meclisimiz, seçimlerin ikinci tura kalması halinde, Cumhurbaşkanı adaylarının Kürt halkının özlem ve taleplerine karşı göstereceği tavra , ortaya koyacakları projelere bakarak politikasını güncelleyecektir.”

HAK –PAR milletvekiliği seçimlerinde ise kendi adaylarına oy istedi.. HAK-PAR Diyarbakır’da birinci sıradan genel başkan Düzgün Kaplan’ı aday gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.