HDP seçim öncesi Diyarbakır’da ilçelere çıkarma yaptı

HDP seçim öncesi Diyarbakır’da ilçelere çıkarma yaptı
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Milletvekillerinden oluşan heyet, aynı anda Diyarbakır’ın farklı ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. İlçelere çıkarma yapan vekiller halkın sorun ve taleplerini dinledi.

AMİDA HABER- Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinden oluşan 6 ayrı heyet, Diyarbakır’ın Hani, Bağlar, Yenişehir, Hazro, Bismil ve Ergani ilçelerinde halk ziyaretleri gerçekleştirdi. Bugün başlayan ve 2 Ocak tarihine kadar köy köy, sokak sokak sürecek ziyaretlerde siyasal sürece dair halkın görüş ve önerileri alınıyor. Heyetler gittikleri köy ve sokaklarda ilgi görüyor.

Yenişehir ziyareti

HDP Van milletvekili Sezai Temelli ve beraberindeki heyet, Yenişehir ilçesine bağlı Qamişek (Güvendere) Köyü’nde halk buluşmasına katıldı. HDP bileşenlerinden Yeşil Sol Parti Amed Eş Sözcüsü Pınar Sakik Tekin’in de aralarında olduğu heyet, halk tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Daha sonra Tilham Köyünü ziyaret eden Temelli ve beraberindeki heyet, burada da halkın ilgisiyle karşılandı.

Ergani ziyareti

DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk ve beraberindeki heyet ise, Erxenî ilçesinde halkla buluştu. İlçe merkezinde bulunan kahvelerde halkla bir araya gelen Öztürk, siyasal süreci değerlendirdi.

Hazro ziyareti

Hazro İlçesine bağlı Barquş (Yazgı) köyü kahvesinde yapılan toplantıya ise HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Hezro ilçe teşkilatı, Yeşil Sol Parti üyeleri ve köy halkı katıldı. Heyet, köylüler tarafından alkışlarla karşılandı.

Bismil ziyareti

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve beraberindeki heyet ise Bismîl ilçesinde halkla buluştu. Heyet üyeleri, halkı siyasal süreçle ilgili bilgilendirdi ve önerilerini aldı.

Hani ziyareti

Hênê ilçesinde yapılan halk buluşmasına ise kent milletvekili İmam Taşçıer, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, il yönetici ve üyeleri katıldı. Merkez Mahallesi'nde bulunan taziye evine geçen heyet burada yaşamını yitiren bir yurttaşın ailesine baş sağlığı diledikten sonra Newalê (Dereli) mahallesinde bulunan kıraathanede halkla buluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.