İnce Diyarbakır’da konuştu: 25 yıldır AKP ile mücadele ediyorum

İnce Diyarbakır’da konuştu: 25 yıldır AKP ile mücadele ediyorum
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Diyarbakır’da konuştu. İnce, hem AK Parti iktidarını hem de 6’lı Masa’yı topa tuttu. “Bunların karşısında Muharrem İnce var” dedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’a gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kahvaltıda, basın mensupları ile bir araya geldi. İnce asgari ücretten seçimlere, 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi ile ilgili bir çok konuda açıklama yaptı. İktidarı eleştiren İnce, asgari ücret ile ilgili tartışmaların eksik yapıldığını söyledi. Türkiye’de fiyat artışlarının durdurulamadığına vurgu yapan İnce, “Suçlu olarak marketleri gösteriyorlar. Sorun sadece marketler değil. Tarlada, serada üretim yapılmıyorsa sorun çözülmez” dedi.

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi

İsmail ağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşında evlendirmesine dair konuşan İnce, sert eleştirilerde bulundu. İnce, “Resmi nikâhı olmayanlara imam nikahı kıyanlara ciddi hapis cezası verilmelidir. Ancak bu şekilde bu sorunu kökünden halledilebilir. Kız çocuğunu evlendirilenler insan değildir. Ben bunların oyunu falan istemiyorum. Bunlara hayvan bile demek istemiyorum, hayvana hakaret olur” diye konuştu.

‘25 yıldır AKP ile mücadele ediyorum’

Hem 6’lı Masa’yı hem de Cumhur İttifakı’nı eleştiren İnce, 25 yıldır AK Parti’ye karşı mücadele ettiğini söyledi. 6’lı Masa’nın vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasına onay veren partiler olduğuna dikkat çeken İnce, şunları söyledi: “Bunların karşısında Muharrem İnce var, Memleket Partisi var. Ben 25 yıldır AKP ye karşı mücadele verdim. Benim demokrasi sicilim bir şekilde bozuk değil. Ama onların sicilleri demokrasi konusunda çok bozuk. Memleket Partisi’nin Demokrasi sicili tertemizdir.” İnce, daha sonra basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.