Meclis’te 28. dönem açıldı: İlk yemin Devlet Bahçeli’den

Meclis’te 28. dönem açıldı: İlk yemin Devlet Bahçeli’den
Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli seçimlerinin ardından Mecliste 28. dönem açıldı. Meclis Devlet Bahçeli’nin yönettiği oturumla açıldı. Bahçeli, ilk ant içen vekil oldu. Muhalefet partileri temsilcileri Erdoğan'ı protesto etti.

AMİDA HABER- Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi bugün başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yöneteceği ilk oturumda, milletvekilleri sırayla yemin edecek. Cumartesi günü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te yemin edecek.

Akşener katılmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Meclis'in açılışına katıldı. Resmi törenle karşılanacak olan Cumhurbaşkanı, yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip edecek. Töreni Cumhurbaşkanı adayı olduğu için milletvekili seçilemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan locadan izledi. Akşener, Karamollaoğlu, Davutoğlu ve Uysal ise törene katılmadı.

Alfabe sırasına göre yemin edilecek

Her milletvekili Anayasa'daki yemin metnini kürsüden yüksek sesle okuyacak. Milletvekilleri seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre tek tek yemin edecek. Böylece milletvekilleri resmen göreve başlayacak. Herhangi bir sebepten ilk birleşime katılamayan milletvekilleri, sonra yemin edebilecek.

Erdoğan yarın yemin edecek

14.00'te başlayan yemin töreninin gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor. Cumartesi günü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te yemin edecek. Kabinesini açıklamasının ardından da bir gün sonra yeni bakanlar Genel Kurul'a giderek yemin edecek.

Milletvekillerinin yemin töreni ile Meclis Başkanı seçim süreci de başlayacak. Meclis Başkanı seçildikten sonra Başkanlık Divanı ve komisyonlar oluşturulacak.

Meclis’te muhalefetten Erdoğan’a protesto

Öte yandan muhalefet parti milletvekilleri, yemin etmek için Meclis'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayağa kalkmayarak protesto etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.