Özgür Özel: Diyarbakır’daki yangın Dicle Elektriğin ihmali

Özgür Özel: Diyarbakır’daki yangın Dicle Elektriğin ihmali
Son dakika: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 kişinin yanarak can verdiği Diyarbakır’a gideceğini söyledi, yangınların Dicle Elektrik kurumunun ihmalinden kaynaklandığını söyledi.

AMİDA HABER- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuştu.

Özel Diyarbakır'a gidiyor

2024/06/24/ali-mahir-chp5.jpg

Diyarbakır ile Mardin sınırında yaşanan yangın felaketine değinen Özel, “Milletvekillerimizden oluşan bir heyet yangın sonrası Diyarbakır’a giderek inceleme yapmıştı. Ben buradan hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yakın zamanda bende Diyarbakır’a giderek aileleri ziyaret edeceğim” dedi.

Dicle Elektrik'e sert tepki

2024/06/08/chp-ozel-ozgur.jpg

Bölge halkının DEDAŞ’tan şikayetçi olduğunu dile getiren Özel, “Sayaç okunmadan, kesilen faturalardan tutun, çiftçinin trafosuna el konulmasına kadar sayısız şikayet var. DEDAŞ’ın Şanlıurfa’ya yaptığını kimse yapmıyor. Halkın sağlık hakkını ihlal ediyor, yaşamı tehlikeye atıyor. Dalgalanmalar yüzünden ev aletleri yanıyor, kullanılamaz hale geliyor. Tazminat başvuruları reddediliyor. Altyapının yenilenmemesi yüzünden sürekli kesintiler yaşanıyor. Elektriğe ulaşma sağlık hakkıdır. Böyle stratejik bir alanın özelleştirilmemesini çok defa dile getirmiştik. 15 kişinin yaşamını yitirdiği orman yangınlarına bakıyorsunuz DEDAŞ’ın ihmalinden kaynaklanıyor” diye konuştu.

Kayıp kaçak açıklaması

Kayıp kaçakla ile mücadele konusuna değinen Özel, “Elbette kayıp kaçak var ve mücadele etme yolları var. Bölge halkı kaçak kullanıyorlar ondan oluyor, kaçak kullanan varsa onunla ilgili yapılacak iş başkadır, kara ve hırsa teslim olmuş olmak başkadır. Orman yangınlarının tümden araştırılması lazım” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.