Özgür Özel’den erken seçim çağrısı: Erdoğan’ı yeneceğiz

Özgür Özel’den erken seçim çağrısı: Erdoğan’ı yeneceğiz

Kaynak:Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim çağrısı yaptı, “Erdoğan’ı yeneceğimizden hiç şüphem yok” dedi.

AMİDA HABER - Halk TV’den İsmail Küçükkaya’nın Yeni Bir Sabah programına konuk olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a meydan okuyarak Kasım’da seçim yapma çağrısında bulundu.

Erken seçim çağrısında bulunan Özel, her şeyi göze aldıklarını söyledi. Özel: “Cumhurbaşkanının seçimleri yenileme yetkisi var ama yenilerse döneminde olduğu için bir daha aday olamaz. Ancak YSK’nın kararına göre meclis 360’la yenilerse son bir kez aday olma hakkı var. Erdoğan’ın 2,5 yılı var. Seçimleri yenilersek bir daha aday olabilir. Seçimleri yenilemezse bir daha gelemez. Kalan 2,5 yılı o yapacak. Kazanma ihtimali durumunda 2,5 yıl daha görev yapma hakkı oluyor. Biz onu da göze alıyoruz. Gelecek, oturacak, yarışacağız. Seçimleri yenileyeceğiz. Bizim kimseden korkumuz yok. Ben sayın Erdoğan yeniden aday olup, onu yenerek bu süreci tamamlanmasını, Cumhuriyet Halk Parti ve Türkiye Cumhuriyeti demokrasisi açısından sağlıklı buluyorum” dedi.

Kasım 2026’da seçim yapılmalı

erdogan-ozel-aciklma.jpeg

Seçimlerin en geç 2026 Kasım ayında yapılması vurgusu yapan Özel, konuşmasını şöyle sürdür: “Seçim 2026 altının baharında olsun. Kendine güveniyorsa en geç 2026’nın baharında sandığı koysun millet kararını versin. 360’ı birlikte geçelim. İnsanlar bu kadar sıkıntıdayken gelecek senenin Kasım’ında sandığı koyalım, Erdoğan’da aday olsun. Ben şunu istemem. Erdoğan 23 yıl kazandı, kazandı, aday olamadı gitti. Olsaydı belki kazanacaktı. Bizim Erdoğan’ı yenmemiz, oluyorsa kazanmamız ve Türkiye önünde yeni bir demokrasi sürecini, yeni bir kalkınma sürecini başlatmamız lazım. Erdoğan’ı yeneceğimizden hiç şüphem yok.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.