Sancar: Hedefimiz iktidara kaybettirmek, topluma kazandırmak

Sancar: Hedefimiz iktidara kaybettirmek, topluma kazandırmak

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Bu seçimde öncelikli hedefimiz bu rejimin inşa sürecini durdurmak olmalıdır. Rejimin inşasını durduracağız, iktidara kaybettireceğiz ama kaybettirirken bütün topluma kazandıracağız” dedi.

AMİDA HABER- Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, (HDK)’nin 12. Genel Kurulu’na katıldı. Sancar, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hedefimiz bu rejimin inşa sürecini durdurmak

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’nin amacını anlatan Sancar, “Seçimler bir seçimden öte anlam taşıyor dedik. Evet bir rejim inşası sürüyor. Otoriter rejimi kalıcı hale getirmek için mevcut iktidar bloku bütün imkanları kullanıyor kullanacak. Bu seçimde öncelikli hedefimiz bu rejimin inşa sürecini durdurmak olmalıdır. İnşa edilmek istenen rejimin yolunu öncelikle kapatmak zorundayız. Bir başka hedef bu iktidara kaybettirmek gibi hayati, stratejik hedefimiz var. Rejimin inşasını durduracağız, iktidara kaybettireceğiz ama kaybettirirken bütün topluma kazandıracağız. Hedefimiz rejimin inşasını durdurmak, iktidara kaybettirmek ve bütün topluma kazandırmaktır” dedi.

Halkımız ceketini bile bağışlamaya hazır

HDP’nin kapatılma sürecine ilişkin de konuşan Sancar, “Kapatma davasıyla partimizi sindirmeye çalışıyorlar, Kobanî kumpas davasıyla mücadele birikiminin çok değerli temsilcilerini siyasetin dışına, yaşamın dışına sürmek istiyorlar, zindanlarda tutuyorlar, her gün yeni operasyonlar yapıyorlar ama hepsi nafile. Hiçbiri bizi yürüyüşümüzden alıkoymuyor, zindanlarda da direniş en onurlu biçimde sürüyor. Meydanlarda direniş, mücadele büyüyerek devam ediyor ve büyük yürüyüşün sonunda aydınlığı getirecek iradeyi herkes tarafından dikkate almak zorunda kalıyorlar. Partimizi kapatmaya çalışıyorlar ama biz büyüyoruz. Hazine yardımını, anayasal hakkımız onu yatıracakları hesaplara bir siyasi operasyonla AYM’yi alet ederek bloke koyuyorlar. Fakat halkımız ceketini bile bağışlamaya, elindeki bir kilo çayı, yarım kilo şekeri getirip partisine vermeye hazır. Her türlü zulmü, her türlü tezgahı, yeni bir mücadele biçimine dönüştürme birikimimizin farkında değiller, şimdi öğrenecekler. Her baskı, her zulüm, yeni bir yol yaratmanın da mecburiyetini önümüze koyuyor. Bu mecburiyet kendiliğinden yeni yollar açıyor, yeni ağaçlar, yeni dallar, yeni ışıklar yaratıyor” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.