TBMM’de kapalı İsrail oturumu başladı

TBMM’de kapalı İsrail oturumu başladı

Kaynak:Haber Merkezi

TBMM, bugün İsrail gündemini görüşmek üzere kapalı oturumda toplandı. Oturumu TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yönetiyor. Kapalı oturum başladı.

AMİDA HABER - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’teki özel İsrail saldırıları oturumu öncesi açılış konuşması yaptı.

Kurtulmuş şunları söyledi, “Mesele Türkiye açısından hassas bir noktada. Netanyahu bölge halklarını ateş çukuruna atıyor. İsrail ile nasıl mücadele edilebileceğini burada konuşacağız. İsrail'in yayılması milli güvenlik sorunudur.

2024/04/23/meclis-genel-kurul.jpg

Ülke olarak, millet olarak kendimizi nasıl bu tehlikelerden koruyabileceğimizi gündeme getireceğiz. Bu anlayışa karşı nasıl mücadele edilebileceğini burada bir kere daha konuşacağız. Bir tek şeyi söyleyerek sözlerimi tamamlayacağım. Bu kadar çok insan öldürülmüşken, Gazze'de bir yıldır katledilen insanların sağlıklı bir istatistik bilgisi bile ortada yokken hala bazı ülkelerin İsrail'in saldırgan tavrına karşı sınırsız desteği hepimizi yaralıyor.

Hala birileri ölçülü bir cevaptan bahsediyorsa bunun bir anlamı vardır. Bu bölgede daha fazla ateşin yanmasına yeşil ışık yaktıklarını ilan ediyorlar demektir. Utanmadan bunu söyleyenlere buradan sizler adına bir kere daha söylemek istiyorum. Ölçülü cevap verme hakkı acaba kaç on bin insan öldükten sonra bir hak olarak ortaya çıkıyor.”

Kapalı oturum başladı

Kapalı oturumda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail'in saldırıları ve Orta Doğu'daki gelişmeler konusunda milletvekillerini bilgilendiriyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.