Diyarbakır'da Ruh Sağlığı Kliniği açıldı
Dicle Üniversitesi Hastaneleri bünyesindeki Ruh Sağlığı Kliniği, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanması ile açıldı. 24 yataklı klinik, hastaların daha iyi hizmet almaları için 17 yatağa düşürüldü. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü olarak kente yeni tesisler kazandırmaya devam ettiklerini söyleyen Dr. Mehmet Hakan Pamukcu, hizmete açılan Ruh Sağlığı Kliniği'nin Diyarbakır’a hayırlı olmasını diledi. Pamukcu, “Diyarbakır’da sağlık camiasında çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bizde İl Sağlık Müdürlüğü olarak yeni tesisler kazandırmanın peşindeyiz. Rektörlüğümüzle beraber sağlık hizmetlerinin ileriye gitmesi anlamında koordineli bir şekilde çalışmaktayız. Bu anlamda yeni hizmete giren kliniğimizin Diyarbakır halkına uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Diyarbakır’a psikiyatri kliğini kazandırma hayalleri olduğunu ifade eden Dicle üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, “Dicle Üniversitesi'nin en gözde birimlerinden olan Dicle Üniversite Hastanesi, sadece Diyarbakır’a değil, bölgemize hizmet eden önemli sağlık merkezidir. İl Sağlık Müdürlüğümüzün yaptığı atılımlarla beraber ciddi bir destek sağlamakta. Diyarbakır’ın temel ihtiyaçlarından bir tanesi olan fizik tedavi rehabilitasyon merkezi ve yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesini Diyarbakır’a kazandırmak hayalimizdi" şeklinde konuştu.
Bakım onarım sürecinin ardından hastaların daha iyi hizmet alabilmeleri için yatak sayısının 17’ye düşürüldüğünü belirten Dicle Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, "Hastanemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Kliniği, öğretim üyelerimizin görüşleri doğrultusunda başhekimliğimizin bakım ve onarım programı kapsamına alınarak süreç başlatılmış, Teknik Hizmetler Yöneticiliğimizce azami derecede hassasiyet gösterilerek bakım ve onarım süreci tamamlanmıştır. Hastanemiz Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı kliniğinin mevcut yatak kapasitesi 24 iken, alandan azami derecede faydalanabilmesi için 17 yatağa düşürüldü. Daha öncesinde koğuş sistemi olarak kullanılan alan normal klinik standartlarına dönüştürüldü, uğraş ve sigara odaları ile diğer tüm kullanım alanları yeniden dizayn edildi. Elektroşok tedavisi için ameliyathane standartlarında oda düzenlenerek, hastaların ameliyathane birimine götürülmeden işlemin klinik içerisinde yapılmasının sağlandığı, işlem sonrasında hastanın alması gereken bakım süreçlerinin tamamlanması için post op odası oluşturuldu. Hasta ve hasta yakını karşılama alanı oluşturulduğu, yatak bazlı kontrol ve takiplerin yapılması amacıyla merkezi kamera sisteminin oluşturulduğu, ilimizde etkili olan sert kara iklimin etkilerini en aza indirgeyebilmek adına merkezi iklimlendirme sisteminin oluşturulduğu, anestezi, tedavi ve tanı amacıyla kullanılmak üzere gerekli alanlara medikal gaz sistemi kurulması bakım ve onarım sürecinde klinik içerisindeki başlıca düzenlemelerdir" dedi.
Açılış Dicle Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukcu ve Dicle üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç tarafından kurdele kesimiyle gerçekleştirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.