Diyarbakır’da sağlıkta atama krizi!
Kaynak:Haber Merkezi
AMİDA HABER- Edinilen bilgilere göre, sözleşme imzalamak için İl Sağlık Müdürlüğü’ne çağrılan mevcut yöneticiler, saatlerce bekletildikten sonra özel görüşmelere alındı. Bu “ikna odalarında” ya görevden ayrılmaları ya da yeni yönetici olmaları yönünde baskı uygulandığı öne sürüldü. Görüşmelerin ardından imza atan bazı yöneticilerin sözleşmeleri ise bir gün sonra “yanlışlıkla imzalatıldığı” gerekçesiyle iptal edildi.
Diyarbakır'a yakışmayan manzara: Ağaç dipleri çöplük oldu
Liyakat yerine referans yarışı
Kamuoyunu en çok endişelendiren iddialardan biri de, bir pozisyon için beş farklı kişiye imza attırılması ve sonunda referansı en güçlü olan ismin göreve getirilmesi oldu. Bu durum, sağlık yönetiminde liyakat yerine referans ilişkilerinin öne çıktığı eleştirilerine neden oldu. Yıllardır idari tecrübesi bulunan bazı yöneticilerin yerine, hiçbir yöneticilik deneyimi olmayan kişilerin atanmak istendiği, hatta sağlık alanında uzmanlığı olmayan memurların idari pozisyonlara önerildiği de iddialar arasında.
Yatırımlar aksıyor mu?
Atama sürecindeki belirsizlik ve kriz ortamı, kentteki sağlık yatırımlarını da olumsuz etkiliyor. Özellikle son iki aydır, yeni sözleşme bekleyen yöneticilerin projeleri takip edememesi nedeniyle yatırımların aksadığı belirtiliyor. Deprem bölgesi olan Diyarbakır’da, Şehir Hastanesi gibi hayati projelerin durma noktasına geldiği, halk sağlığının bu süreçten olumsuz etkilendiği ifade ediliyor.
Kamuoyunda güven bunalımı
İddialar, Diyarbakır’daki sağlık yönetiminin şeffaflığı ve liyakat esasına dayalı yürütülüp yürütülmediği konusunda soru işaretleri doğurdu. Sağlık alanındaki hizmet kalitesini doğrudan etkileyen bu tür atama süreçlerinin, uzun vadede halk sağlığına zarar verebileceği belirtiliyor. Yetkililerden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, kamuoyu şeffaf ve liyakate dayalı bir yönetim anlayışı talep ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.