Umre yerine maça giden 2 Kürt tutuklandı

Umre görevini yerine getirmek için Mekke’ye giden iki Kürt iş insanı “gelmişken bir de Cristiano Ronaldo’yu izleyelim” diyerek maça gitmek istedi ancak Suudi Arabistan polisi tarafından gözaltına alındı.

AMİDA HABER – Umre görevini yerine getirmek için Mekke’ye giden 2 Kürt iş insanı hac kafilesinden ayrılıp maça gidince olanlar oldu. Maça giden iki Kürt Suudi polisi tarafından yakalandı. Rûdaw Medya Ağı’nın haberine göre olay bir ay önce oldu. Kürdistan Bölgesi Hac ve Umre İşleri Genel Müdürü Şeyh Niyaz Nakişbendi Mekke’ye tur düzenleyen şirket sahibi 2 Kürt iş insanının umre görevi için gittiği Mekke’de gözaltına alındığını doğruladı.

Ronaldo'yu izlemek için gitmişler

Kürt iş insanlarının ağustos ayının başında Suudi Arabistan’a ziyarette gittiklerini ifade eden Nakişbendi, “Salar ve Sabah adındaki vatandaşlarımız maç izlemek için Suudi Arabistan'daki Taif kentine gitmiş. Amaçları Ronaldo’yu görmekmiş ancak belirttiklerine göre o sırada Suudi yetkililer de maçı izlemek için stadyumda bulunuyormuş. Haliyle fotoğraf çekilmesine izin verilmiyor. Bu iki vatandaş maçın ve trübündeki yetkililerin fotoğraflarını çektiği için güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınıyor” dedi.

Cidde'de Irak Konsolosuyla telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktaran Nakişbendi, “Taif Genel Sekreteri bu kişilerin serbest bırakılması yönünde karar çıkardı. Bırakılmaları için bazı idari prosedürlerin kaldığını belirten Nakşibendi, iki Kürt iş insanının yakında Kürdistan Bölgesi’ne sınır dışı edileceklerini söyledi. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri