20 bin öğrenci Kürtçe öğretmen bekliyor

Diyarbakır Eğitim İzleme ve Reform Girişimi (DİERG) Kürtçe dersi tercih eden 20 bin öğrencinin öğretmen beklediğini açıkladı. DİERG Bakanlığın açıklama yapmasını istedi.

AMİDA HABER- DİERG’den yapılan yazılı açıklamada, Zazaca ve Kurmanccayı içeren Kürtçe seçmeli dersini tercih eden 20 bin öğrencinin öğretmen beklediği ifade edildi. Bir bölgede sadece bir derslikte Kürtçe ders varsa dahi o dersliğe kontenjan ayrılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Geçtiğimiz yıl sadece 3 Kürtçe öğretmeni ataması yapılması dersi seçen 20 bin öğrenciye haksızlıktı. Dersi seçen öğrenci sayısı ile atanan öğretmen sayısı arasında orantısızlık, dengesizlik oluştu. Bu nedenle DİERG, 200 ek atama yapılmasını istemişti ancak Bakanlık ek atama yapmadı. 2023 atama döneminde ise en az 200 Kürtçe öğretmeni kontenjanı dersi seçen 20 bin öğrencinin ve ebeveynlerinin beklentisidir.

Konuşucusu dağınık olduğu için Çerkesce, Adıgece, Abazaca, Gürcüce dersini seçen ve eğitimin halen devam ettiği sınıflara da en az birer öğretmen kontenjanı ayrılabilir.” (Amida Haber)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri