Diyarbakır’da edebiyat evi hizmete açıldı

Diyarbakır’da kitap okumayı ve şiir yazmayı sevenlere yönelik olarak çok amaçlı Edebiyat Parkı tamamlanarak hizmete açıldı.

AMİDA HABER- Yenişehir ilçesinde bir birinden farklı projelere imza atan Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Üçkuyu Mahallesinde edebiyat, kitap ve şiir severlere yönelik olarak, 5.500 metrekare alana sahip Edebiyat Parkı inşasının tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldığını müjdeledi.

'Vatandaşın hizmetine açtık'

Üçkuyu Mahallesinde 5.500 metrekare alana sahip Edebiyat Parkının tamamen bitirildiğini anlatan Diyarbakır Yenişehir kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Üçkuyu mahallesinde şairler ve edipler şehrine yakışır parkta, kitap okumayı ve şiir yazmayı seven vatandaşlara yönelik Edebiyat Evinin vatandaşların hizmetinde olduğunu söyledi.

Doğa ile iç içe

5.500 metrekare alan üzerine kurulan Edebiyat Parkı ile ilgili bilgi veren Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Beşikci,’’ Parkımızda kitap kafemiz bulunmakta, ayrıca bahçemizdeki ağaçlarda ve aydınlatma direklerinde şairlerin fotoğrafları yer almakta. Aynı zamanda oyun alanları, kamelyalar, yürüyüş yolları, oturma alanları, Diyarbakırlı şairlerin ve yazarların sözlerini içeren banklar ve sokak hayvanları besleme noktaları yer alıyor. Hem edebiyat hem de doğa ile iç içe olacağınız parkımızın şimdiden hayırlara vesile olmasını temenni ederim, ders çalışan öğrencilere başarılar dilerim. Onlar gelişip bir yerlere geldikçe, hayallerine giden yolda bu mutluluğa vesile olabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Beşikci daha sonra Edebiyat Evinde ders çalışan çocukları ziyaret ederek, “Hayallerine giden yolda asla pes etmemeleri gerektiğini ve hayallerine ulaşmak için daha fazla çalışmalarını ve onlara sunulan bu kıymetli alanların her birini ayrı ayrı değerlendirmelerini" söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri