Aslı Baykal’dan Türkçe ve Kürtçe paylaşım

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, sosyal medya hesabından Türkçe ve Kürtçe paylaşımlar yaptı. Baykal, “Kürtçe öğreniyorum, çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürd yurttaşlarıyla kendi anadilleriyle de konuşabilmek istiyorum” dedi.

AMİDA HABER- Eski CHP Genel Başkanı Yardımcısı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, sosyal medya hesabından yaptığı Kürtçe ve Türkçe paylaşımlar sosyal medyada tartışma konusu oldu. Baykal'a destek verenlerde oldu, tepki gösterenlerde.

Kürtçe paylaşım yaptı

Baykal ilk paylaşımında, “Li vî welatî maf û berpirsiyarîya her Kurdekî bi qasî min heye” ifadelerini kullandı. Baykal ardından attığı Kürtçe mesajın Türkçesini yazdı, “Bu ülkede her kürdün en az benim kadar hakkı ve sorumluluğu vardır” dedi.

Siyaset yapanların Kürtçe konuşması önemli

Ardından 4 Kürtçe ve Türkçe paylaşım yapan Baykal, “Kürtçe öğreniyorum, çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürd yurttaşlarıyla kendi anadilleriyle de konuşabilmek istiyorum. Meselemiz sadece Kürdlere hak vererek çözülmez. Kürdlerden alarak da çözülür. Milyonlarca vatandaşımın konuştuğu dili ben de konuşacağım. Türkiye'de siyaset yapanların Kürtçe konuşabilmesini çok önemli ve değerli buluyorum” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri