Dicle’de 15 yıllık 2 fakülte hasarlı: Giriş yasaklandı!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nin eğitim ve ilahiyat fakültelerinin binasında hasar tespit edildi. 15 yıl önce yapılan iki binaya girişler yasaklandı.

AMİDA HABER- Kahramanmaraş depreminin ardından Diyarbakır’da 6 bina yıkıldı, 409 kişi yaşamını yitirdi. Binlerce binada hasar oluştu. Dicle Üniversitesi’nin bazı binaları da depremin yıkımından nasibini aldı.

2 fakültede hasar

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ile İlahiyat Fakültesi binası depremde orta derecede hasar gördü. Fakültelerin dekanlıkları, akademisyenlerine mesaj göndererek, önemli eşyalarını kısa sürede alabileceklerini, binalara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

İl dışına çıkmayın uyarısı

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nın akademisyenlere gönderdiği mesaj şöyle: “Hafta sonuna kadar binada fazla kalmamak şartı ile önemli gördüğünüz eşyalarınızı alınız. Bunun dışında yeni bir çalışma alanı oluşturuluncaya kadar binaya girilmesi yasaktır. İl dışına çıkılmaması ve ulaşılabilir olması noktasında gereken hassasiyeti gösterelim lütfen!”

Depremde, Dicle Üniversitesi lojmanlarında bulunan mescidin de ağır hasar aldığı öğrenildi.

15 yıllık binalar hasarlı çıktı

Bu arada Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin 15 yıllık, Eğitim Fakültesinin ise 14 yıl önce yapıldıkları öğrenildi. Her iki binanın temellerinin dönemin rektörü Fikri Çanoruç döneminde, açılışları ise Ayşegül Jale Saraç döneminde açıldıkları belirlendi.

Geçtiğimiz hafta Rektörlük binası boşaltılmıştı

Öte yandan Dicle Üniversitesi rektörlük binasında hasar tespit edilmesi nedeniyle geçtiğimiz hafta boşaltılmıştı.

Haber: İlyas Akengin-ÖZEL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri