VİDEO- Diyarbakırlı iş insanından fırsatçılara ders!

Diyarbakırlı iş insanı Süleyman Yıldırhan, emlak ve nakliye sektöründe fiyat yükselten fırsatçılara karşı, 2 bin 500 metrekarelik işyerinin deposunu depremzedelerin eşyasını koyması için açtı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da binlerce insanı evsiz bırakan depremde dayanışma devam ederken, fırsatçılar da türedi. Özellikle emlak ve nakliye sektöründe fiyatları yükselten fırsatçılara karşı, Diyarbakırlı sivil toplum örgütleri ve iş insanlarının çağrıları devam ediyor.

Diyarbakırlı İş İnsanı Süleyman Yıldırhan, fırsatçılara karşı iş yerinin deposunu depremzedelere ücretsiz şekilde açtı.

50 eve yetecek kadar depomuz var

Amida Haber’e konuşan Yıldırhan, “Evleri depremden zarar gören vatandaşlarımızın, ev eşyalarını geçici olarak depolayabileceği depolama alanlarımız Diyarbakır’da mevcuttur. 50 eve yetecek kadar yerimiz mevcuttur. Yerimiz güvenlikli ve korunaklıdır. İhtiyacı olanlara ücretsiz tahsis edilecektir. Talep eden hemşerilerimiz benimle iletişime geçebilirler” dedi.

Diyarbakır fırsatçılarla gündeme gelmemeli

Diyarbakır’ın fahiş fiyat veren bazı emlakçı ve nakliyecilerle anılmasının kendisini rahatsız ettiğini belirten Yıldırhan, “Bazı emlakçı ve nakliyecilerin fahiş fiyatlarla insanımızı istismar etmesi bu memlekette yaşayan biri olarak bizi rahatsız etti. Bu kentin kültüründe böyle bir anlayış yoktur. Bu kentin hafızasında fırsatçıların değil, insanına yardım eden insanların hafızalarda kalmasını istiyoruz.

Depremzedeler için projeyi durdurdu

Yıldırhan son olarak şunları söyledi, “Aslında deponun bulunduğu alanla ilgili projemiz vardı, bu durum gelişicince çalışmaları durdurduk. Projemizi 6 ay durdurduk. İnsanlara bir nebzede olsa yardım etmek istedik” ifadelerini kullandı.

Haber: İlyas Akengin-Özel

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri