Harun Tutuş’un yeni şiir kitabı çıktı

Diyarbakırlı yazar Harun Tutuş’un “Senin Adın Dünya” isimli yeni şiir kitabı çıktı.

AMİDA HABER- Harun Tutuş’un “iç sesim” dediği yeni şiir kitabı raflardaki yerini aldı. Öte yandan şair Şükrü Erbaş “Senin Adın Dünya” isimli şiir kitabıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

'Senin adın dünya'

Erbaş'ın kitapla ilgili görüşleri şöyle, “İç ses dediğim, bizim acıyla sustuğumuz, umutla tutunduğumuz, onurla sahip çıktığımız, aşkla iyileştiğimiz, insanı yaşatan ve yücelten bütün büyük değerlerdir. Harun Tutuş, annesinin ve babasının büyük acısının odağında, dünyanın ve insanın bütün yaralarını, hayata tutunuş çırpınışlarını saygıyla, merhametle, incelikle, derin bir gülümsemeyle şiirine taşıyor. Bu nedenle Harun’un iç sesi, birden hepimizin iç sesi oluyor. Biz böylece insan olmanın erdemini yaşamaya başlıyoruz. Tepeden tırnağa yabancılaşmış bu dünyada bu çok az yaşanabilecek bir güzelliktir. “Senin Adın Dünya” sadece bir şiir kitabının adı değil. Harun’un adı, babasının adı, annesinin adı, Amed’in adı, onurlu bir geleceğin adı, insanı sevmenin adı. Büyük bir sevgiyle okunacağına zerre kuşkum yok" ifadelerini kullandı.

'Annemin hawarı, babamın yokluğu'

Yazar Harun Tutuş ise kitabıyla ilgili şunları paylaştı, "Annemin hawarı, babamın yokluğu, kardeşimin eksik hikayesidir. Ama bakmayın annem, babam ve kardeşimi örnek verdiğime. Annemin makaslanmamış saçları da var. Dünyanın herhangi bir yerinde saçları okşanmamış bir kadının hikayesi de var. Acı da var aşk da. Senin Adın Dünya herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir kitaptır” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri