15 ilden 106 sporcu Diyarbakır’da buluştu

15 ilden 106 sporcu Diyarbakır’da buluştu

Yenişehir Belediyesi’nin Sponsorluğunda 15 ilden 106 sporcunun katıldığı Tırmanış Küçükler ve Gençler Türkiye Şampiyonası Diyarbakır'da düzenlendi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Yenişehir Belediyesi organizasyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Dağcılık Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Spor Tırmanış Küçükler ve Gençler Türkiye Şampiyonasına 15 ilden 106 sporcu katıldı.

Diyarbakır'da ilk kez düzenlendi

Diyarbakır’da ilk kez düzenlenen Spor Tırmanış Küçükler ve Gençler Türkiye Şampiyonası’na sporsever gençler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Spor Tırmanıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Ekin, “Diyarbakırlı sporseverlerin de ilgiyle izlediği müsabakalar problemsiz bir şekilde tamamlandı. Ayrıca 4-5 Şubat 2023, 11-12 Mart 2023 ve 29-30 Nisan 2023 tarihleri arasında farklı kategorilerde gerçekleştirilecek olan Spor Tırmanış Türkiye Şampiyonalarına Yenişehir Belediyesi sponsor oldu. Bu müsabakalara yaklaşık Diyarbakır ilinden 32 sporcu ile birlikte 24 ilden toplam 286 sporcu katılım sağlayacaktır” dedi.

Dereceye girenler

Şampiyonada Genç Erkeklerde Oğuz Işık-İstanbul birinci, Emre Doğan-Bursa ikinci ve Efe Alpman-İstanbul üçüncü Oldu. Genç Kadınlarda Selin Manka-İstanbul birinci, Nehir Işık –İstanbul ikinci ve Zeliha El-Niğde üçüncü Oldu. Küçük A Erkeklerde Mustafa Sacit Sümer-Nevşehir birinci, Muhammed Oğuz Kağanoğlu-Balıkesir ikinci ve Ege Duman-Ankara üçüncü Oldu. Küçük A Kadınlarda Melis Pehlivan –İzmir birinci, Ömür Özcan –İzmir ikinci ve Beril Doğan-İzmir üçüncü Oldu. Küçük B Erkeklerde Muhammet Utku Kanbay birinci Kerem Talha Kara ikinci ve Semih Enes Pekşen üçüncü Oldu. Küçük B Erkeklerde Sedef Seven birinci, Ceylin Karakaya ikinci ve Elif Berra Önder üçüncü Oldu. Şampiyonada madalyaları Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hacı Cebe takdim etti. (Amida Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.