Amedspor-Sakaryaspor: PFDK Irkçılığa ceza yağdırdı

Amedspor-Sakaryaspor: PFDK Irkçılığa ceza yağdırdı

Kaynak:Haber Merkezi

Son dakika: PFDK, İstanbul’da oynanan Sakaryaspor-Amedspor maçındaki ırkçı tezahüratları affetmedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır temsilcisi Amedspor önceki hafta, İstanbul Olimpiyat Stadyumu’nda Sakaryaspor ile karşılaşmış, maç 0-0 bitmişti. Karşılaşma sırasında ve öncesinde yaşanan çirkin tezahüratlar üzerine PFDK harekete geçti.

2024/08/30/sakarya1.jpg

PFDK affetmedi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), “Futbol Disiplin Talimatı 53/8: Etnik ve bölgesel ayrımcılık içeren ya da herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını suç failleriyle ve suç örgütleriyle özdeşleştirecek şekilde toplu olarak tezahürat yapılması” maddesini gerekçe göstererek, Sakaryaspor’a, Amedspor maçındaki tezahüratları gerekçe göstererek 270.000 TL para cezası verdi.

Yeşil maskeleri ile maça gittiler

2024/08/30/sakarya4.jpg

Bu arada Sakaryaspor- Amedspor maçına minibüs ile giden bir grup Sakarya taraftarı Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın fotoğrafından maske yapmış, bu maskelerle maça gitmişti.

Bursa’da benzer görüntüler yaşanmıştı

2024/08/27/sakarya.jpg

Geçen yıl Bursaspor-Amedspor maçında Bursaspor tribünlerinden faili meçhul cinayetlerle tanınan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın fotoğrafları açılmış, Bursaspor taraftarının tavrı kamuoyunda tepkiye neden olmuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum