Amedspor’a ceza yağdıran TFF’ye tepki

Amedspor’a ceza yağdıran TFF’ye tepki
Toplumsal Mutabakat Derneği Genel Başkanı Mahmut Şimşek, Amedspor’a ceza yağdıran TFF’ye tepki gösterdi., Diyarbakır Valisini göreve davet etti.

AMİDA HABER- Diyarbakırspor’da uzun yıllar kalecilikte yapan TMD Genel Başkanı Mahmut Şimşek, geçtiğimiz hafta sonu Amedspor ile Bursaspor arasında yaşanan maç sonrasında yaşananları ve TFF’nin yanlı kararıyla ilgili açıklama yaptı.

TFF’nin iki maç seyircisiz oynama cezasının ağır olduğunu belirten Şimşek, “Bu karar doğru değil, bu Amedspor ile Diyarbakırspor’un takımlarını şimdiden provoke etmektir. Sporcuların morali ve Diyarbakır halkının huzuruyla oynamaktır” ifadelerini kullandı.

Şimşek devamla şunları söyledi, “Spor, toplumsal diyalogu, kardeşleşmeyi, tanışmayı dolayısıyla normalleşmeyi sağlayan bir etkinlikler zinciridir. Futbolda bu sporlardan biridir. Kitlelerin tansiyonunu yükselten ve indiren bir görsellik, hatta deşarj olma tedavisidir. Futbol federasyonun aldığı bu kararla kendini kindar Mahalle kabadayısı gibi ülkenin şehir takımlarına şehir şövenizminin azmettiricisi konumuna getirmiştir.

TFF kararı gözden geçirmeli

Futbol federasyonu bu mesnetsiz kararıyla kent ve kitle psikolojisinden bi haberdir. Spora değil, Diyarbakır halkına karşı spor hukukuna yakışmayan müptezel bir anlayış sergilemiştir. Amedsporun karara itirazından sonra TFF’nin önüne gelecek dosyayı adaletle gözden geçirip kendi saygınlığına halel getirmemeli, kararı iyileştirmelidir” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Valisine çağrı

Ankara’da Diyarbakır lobisinin olmadığını dile getiren Şimşek, “Bu küçük ceza yarın hangi gerginlikleri çağırır bilmiyoruz. Maalesef konu diğer konular gibi sadece seyrediliyor. Konuya hiç değilse bugün Yerel ve mülki idarenin başı olan İl valimiz Sayın Ali İhsan Su'yun bizzat Ankara'ya giderek konuyu sahiplemesini diliyorum. Sayın Su'yu önümüzdeki haftalarda bu şehrin huzuruyla oynayanların muhtemel olumsuzlukların, provokasyonların peşinde olanların önüne geçmeye çağırıyorum. Şuan Diyarbakır halkının hafızasındaki provokatör TFF’dir. Futboldaki bu kitlesel kırılmayı önlemek bu şehirde yapılacak turistik festivaller kadar toplumsal huzur için önem taşımaktadır. Barış sofrası turizmdir. Turizmin ve normalleşmenin bir ayağı da yapılan huzurlu spordur” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.