Amedspor’a ‘gurbet’ yolu göründü: Firmadan yeni taahhüt

Amedspor’a ‘gurbet’ yolu göründü: Firmadan yeni taahhüt
 Muhabir
Diyarbakır Stadyumu’ndaki kötü saha zeminiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Çim ihalesini alan firma 25 Kasım’a kadar süre istedi, Amedspor iki maçını farklı illerde oynayacak.

AMİDA HABER - Diyarbakırlı futbolseverler TFF. 1. Ligde mücadele eden Amedspor maçlarını izlemeye yine hasret kalacak. 3 ayda milyonlarca para harcanarak iki kez çimleri yenilenen Diyarbakır Stadyum zemini Amedspor-Boluspor maçında tarlaya dönmüştü.

saha-amedspor-1.jpeg

25 Kasım’a kadar dışarıda oynayacak

Saha zemini nedeniyle iki maçını farklı illerde oynamak zorunda kalan Amedspor, 25 Kasım tarihine kadar kendi saha ve seyircisinden uzak kalacak. Edinilen bilgilere göre Diyarbakır Stadyumu zemininin tarlaya dönmesi üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, çim ihalesini alan firmayı son kez uyararak süre verdi. İhaleyi alan firmanın, saha zeminiyle ilgili 25 Kasım tarihine kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili birimine taahhüt verdiği öğrenildi.

saha-amedspor-2.jpeg


Amedspor iki maçını farklı illerde oynayacak

Amedspor 29 Ekim tarihinde Yeni Malatyaspor ile deplasmanda, 6 Ekim tarihinde Erokspor’u konuk edecek, 19 Ekim tarihinde ise deplasmanda Gençlerbirliği’ne konuk olacak. Amedspor 27 Ekim tarihide ise İstanbul ekibi Pendikspor’u konuk edecek. Ancak saha zemini nedeniyle Erokspor ve Pendikspor maçlarının nerede oynanacağı daha sonra belirlenecek.

amedspor-saha-2.jpeg


Gençlik Spor Müdürlüğü’nden Amedspor’a eleştiri

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, saha zemini nedeniyle Amedspor-Boluspor maçının oynanması için görüş bildirdiklerini ancak kulübün kendilerini dinlemediğini iddia etti.

saha-amedspor-3.jpeg

Amedspor suç duyurusunda bulundu

Amedspor Kulübü, Boluspor maçının ardından Diyarbakır Stadyumu’nda saha zemininin futbola elverişli hale getirilmemesinden sorumlu tuttuğu Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

2024/07/21/ersun-yanal1.jpg

Ersun Yanal: Rakibin işine yaradı

Maç sonrası konuşan Amedspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, "Bugünkü saha zemini, rakibin işine geldi. Çok hızlı kayarak, çok hızlı alanları kapatarak bizim o pas ve oyunu kırma oyunumuzu engellemekte zorluk çekmediler" ifadelerini kullanmıştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum