Amedspor’a ve efsane kaptana yapılan küfürlere tepkiler büyüyor

Amedspor’a ve efsane kaptana yapılan küfürlere tepkiler büyüyor
Amedspor Kulübü Başkanı Aziz Elaldı, İnegöl taraftarının Hem Amedspor’a hem de Uzun yıllardır Amedspor formasını terleten 2016 yılında elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden, efsane kaptan Şehmus Özer’e yapılan çirkin, küfür ve ırkçı söylemler içeren tezahüratları sert tepki vererek kınadı.

Şehmus KIZILASLAN

Elaldı “Kaptan o kupayı senin mezarına getireceğiz sana söz veriyoruz.”

24 Kasım 2023 tarihi cumartesi günü TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Amedspor’un deplasmanda İnegölspor’la karşılaştığı maçta, İnegöllü taraftarların Amedspor kulübüne  ve uzun yıllar Amedspor formasını giyen 2016 yılında elim bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden efsane kaptan Şehmus Özer’e yapılan çirkin, kötü küfür ve ırkçı söylemlere karşı sert tepki veren Amedspor Kulübü Başkanı Aziz Elaldı, Konuyu TFF’ye taşıyacaklarını ve ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.  Merhum efsane kaptan için ise “Kaptan o kupayı senin mezarına getireceğiz sana söz veriyoruz.” Dedi.

Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı gazetemize yaptığı açıklamada İnegölspor maçında yapılan çirkin, kötü küfür ve ırkçı söylemleri TFF ’ye taşıyacaklarını ve ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Bu tür Irkçı söylemlerin kabul edilir olmadığının altını çizen Elaldı, “Her zaman dediğimiz gibi futbol, siyaset ve siyasilerin bir platformu değildir. İnegöl spor Kulübü Başkanı Osman Sevim Maç öncesinde kendi sosyal medya sayfasında taraftarlarına güzel mesajlar vererek “Amedspor bizim dostumuzdur. Dosta dost olmak bize yakışır” mesajını paylaştı.  İnegölspor Kulüp Başkanı Osman Sevim’in bu paylaşımı taraftarının sert tepkilerine neden olmuştu. Maç öncesi Amedspor için güzel söylemleri kendi sosyal medya sayfasında paylaşan Başkan Sevim maç sonrası ne hikmetse taraftarının maç içinde yaptığı, çirkin, Kötü küfür ve ırkçı söylemlerine karşı, ise taraftarlarına “Yöneticilik ve Başkanlık Hayatımda Böyle bir Maç ve Böylesine heyecanlı coşkulu bir Atmosfer görmedim. Taraftar grubu lideri Tevfik Taşkın ve tüm taraftar gruplarımıza şükranlarımı sunuyorum iyi ki varsınız. Birlik beraberlik içinde başaracağız. Bunun farkındayız”  mesajını paylaşması bizleri biz kez daha üzmüştür.

Karşılaşmanın başından sonuna kadar Amedspor’a ve Merhum kaptanımıza yapılan çirkin ve ırkçı söylemli tezahüratların hiç durmadığının altını çizen Başkan Elaldı, “ Konuyu TFF’ye taşıyacağımızı ve bu konuyla ilgili kişiler hakkında şikayet ve suç duyurusunda bulunacağımızı tekrardan ifade etmek isterim. Bu konuda bizlere destek veren Teknik direktörler olsun, sporseverler olsun, spor bileşenleri olsun herkese teşekkür ediyorum. Spor sahalarında kabul edilemeyecek olan bu çirkin, küfür, hakaret ve ırkçı söylemlere karşı olduğumuzu ve esefle kınadığımızı özellikle ifade etmek istiyorum.” Dedi.

ŞEHMUS ÖZER KİMDİR?

Amed Sportif'in deneyimli oyuncusu ve takım kaptanı Merhum Şehmus Özer, Malatya'da katıldığı bir düğünden dönerken aracının Elazığ-Gözeli yolu üzerinde bir uçuruma yuvarlanmasıyla hayatını kaybetti. Peki Amedspor'un kaptanı Şehmus Özer kimdir?

Şehmus Özer, 10 Mayıs 1980 tarihinde Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde dünyaya gelen Amed Sportif'te forma giyen futbolcudur. Futbolculuk kariyerine Erganispor'un altyapısında başlayan Şehmus Özer, 1998'de profesyonel kariyerine başlayan imzayı atarak as takıma katılmıştır.

As takımda ilk karşılaşmasına 29 Ağustos 1998'de oynanan Yüksekova Belediyespor maçında çıktı. Performansı ile dikkat çeken oyuncu Yeni Malatyaspor'a ve ardından Malatyaspor'a transfer oldu.

Malatyaspor'la geçirdiği ilk sezonda Play-Off'u kazanarak Süper Lig'e yükseldi ve Süper Lig'de 4 karşılaşmada forma şansı buldu. Ardından 1. Lig takımlarından olan Kayserispor'a kiralandı.

Sezonun sonunda Gümüşhanespor'a ve bir sezon sonra Mardinspor'a geçen Şehmus Özer, 4 sezon boyunca ilk 11'de forma giydi ve 119 maçta 43 gol attı.

2007-2008 sezonunda Karşıyaka'da ve 2008-2010'da Altay'da oynadı.

2010-2011 sezonunda Mersin İdman Yurdu'na transfer oldu ve sezon sonu Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Fakat Süper Lig kadrosunda kendisine şans bulamadığı için serbest bırakıldı.

Serbest kalmasıyla 2011-2012 transfer döneminde Akhisar Belediyespor'a transfer oldu ve ardından Şanlıurfaspor'a transfer oldu. Bir süre forma giydikten sonra 2013-2014'te yeniden Altay'a transfer olan Şehmus, son olarak memleketi olan Diyarbakır takımlarından Amedspor'a transfer oldu ve 3 sezonda 86 maçta 35 gol attı.

19 Aralık 2016 tarihinde Malatya'da katıldığı bir düğünden çıkıp Diyarbakır'a dönerken Elazığ-Gözeli yolu üzerinde aracıyla uçuruma yuvarlanarak hayatını kaybetti.

Efsane kaptan: Bize kötü davransınlar biz onlara çiçeklerle karşılayacağız

Şehmus Özer’in  tüm spor camiasına ve taraftara vermiş olduğu çok önemli ve anlamlı mesajı ise şöyle;

“Bu ülkede yaşıyoruz. Biz buraya gelen takımlara iyi davranacağız, onlara çiçek vereceğiz, onlara hiçbir şekilde kötü davranmayacağız. Bizim gittiğimiz yerlerde ise onlar bize kötü davransada biz yine onlara iyi davranacağız. Onlar iyi olsun ve biz yine kötü olalım. Ne yapalım?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.