Amedspor’da kenetlenme ve destek çağrısı!

Amedspor’da kenetlenme ve destek çağrısı!
Amed Sportif Faaliyetler Kulüp yönetimi, sivil toplum kuruluşu, iş insanı ve kulübe destek veren paydaşlarla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Diyarbakır’da aralarında farklı kesimlerin bulunduğu Sivil Toplum Kuruluşları, Amedspor İstişare Kurulu’nun ev sahipliğinde bir araya gelerek Amedspor için “dayanışma “  ve destek mesajı verdi.

Yapılan değerlendirmelerde kulübe maddi ve manevi olarak sahip çıkılması çağrısı yapıldı.

Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve İş İnsanları, Amedspor’a destek açıklamasından bulunarak yıllardır uygulanan deplasman yasağının da kaldırılmasını talep etti.

Amedspor İstişare Kurulu’nun ev sahipliği yaptığı kahvaltılı basın açıklamasına Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)  Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB)  Başkanı Engin Yeşil, Organize Sanayi Başkanı Mustafa Fidan, Baro Başkanı Nahit Eren, Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, Tabipler Odası Başkanı Elif Turan, DOGÜNSİFED Başkanı Devrim Türk, İHD Şube Başkanı Ercan Yılmaz, Amedspor eski kulüp başkanları Metin Kılavuz, Selahattin Yıldırım ve Nurullah Edemen, Amedspor İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, iş insanı İhsan Oğur ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

amedsporda-kenetlenme-ve-destek-cagrisi

”AMEDSPOR ZORLUKLARA RAĞMEN AYAKTA”

Basın açıklamasında ilk olarak Amedspor  istişare kurulu başkanı Burç Baysal söz aldı. Amedspor İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, kentin tüm birleşenlerinin Amedspor’un yanında olduğunu dile getirerek bu dayanışma ruhunun artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Amedspor’un yaşadığı tüm zorlu süreçlere rağmen ayakta durmaya devam ettiğini kaydeden Baysal,  konışmasında şu ifadeleri kullandı;

“Çok uzun zamandır Amedspor’u kentteki bir çok sivil toplumu kuruluşu destekliyor ve bir şekilde kentteki iş insanlarıyla ortaklaşa bir şekilde bu ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Bir takım düşünün ki hiçbir şekilde kamudan diğer kulüpler gibi yerel yönetimlerden destek almadan dimdik ayakta kalabiliyorsa bunun adı Türkiye’de sadece Amedspor dur. Tek başına gönüllülerin desteklediği bir kulüptür Amedspor. Amedspor’umuz tüm spor kamuoyunun yaşadıkları, hepimizin gözünün önünde cereyan eden olaylardan bağımsız sportmenliği centilmence yürüten anlayışıyla , kendine has kültürüyle türkiye liglerine de örnek olmaya devam ediyor.  Tüm bu sportmenlik içerisindeki davranışlarımıza rağmen spor bileşenlerinin, futbol federasyonunun bu anlamda Amedspor’a bakışını da görmesi gerekiyor  malumunuz çok uzun bir zamandır, yaklaşık 7 yıla yakın bir süredir deplasmanda taraftar yasağına maruz kalan bir kulüp. buna rağmen kamuoyuna yansıyan mevcut kulüpler gibi dünyaları yakmadık. Sadece demokratik ortamda bütün tepkimizi ortaya koymaya çalıştık. Spor kamuoyu şunu çok net bilsin ki Amedspor gerçekten çok büyük bir grup içerisinde desteğiyle beraber  vardır. Hani futbolda bir tabir vardır ya, kafasını tekmeye sokan sporcu makbuldür diye,  Amedspor kafasını o tekmeye sokanlardan oluşuyor. Bugün burada görmüş olduğunuz sivil toplum örgütleri, başkanlarımız temsilcilerimiz de bu anlamda duygu ve düşüncelerini dile getirecektir. Ben tekrardan katılımlarınız için teşekkür ederim. “

amedsporda-kenetlenme-ve-destek-cagrisi

“AMEDSPOR SADECE 11 KİŞİDEN OLUŞAN BİR FUTBOL TAKIMI DEĞİLDİR “

Ardından söz alan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan, Amedspor’un bir futbol takımından ziyade bir kimlik olduğunu kaydetti Turan açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Amedspor sadece 11 kişiden oluşan bir futbol takımı değildir. Şu anda kentteki birçok sivil toplum örgütlerinin de bu saatte işi gücü bırakıp buraya gelmesi de bunun göstergesi aslında. Amedspor bir de şunu gösterdi, kadın olarak  şunu da söyleyeyim. Futbol hep cinsiyetçi, eril olarak tanımlıyorduk aslında ama Amedspor ile bunu da yıktık. Tribünlerde kadınlar çocuklar çok rahat bir şekilde maçı da izleyebiliyor ve desteğini sunuyor. Ne yazık ki biliyorsunuz Amedspor deplasman yasağıyla sürekli gündeme geliyor. Deplasman sürekli ırkçı saldırılara da maruz kalıyor. Bizler sivil toplum örgütleri olarak hatta geçen hafta Pazar günü insan hakları haftası dolayısıyla da hem desteklerimizi tekrardan sunmak amacıyla hem de bir araya gelip maça katılacaktık. Gerçi kısmet olmadı.  Tekrar söylüyoruz Amedspor sadece bir futbol takımı değil, bu kentin takımı. Yeri geldi bizimle de sivil toplum örgütü olarak bizimle destek içerisinde oldu. Bunu depremde de pandemi zamanında da gördük. Beraber mücadele ettik. Bundan sonra da sivil toplum örgütleri olarak da, bu kentin bir bireyi olarak da desteğimizi sunmaktan vazgeçmeyeceğiz. “

amedsporda-kenetlenme-ve-destek-cagrisi

BARO BAŞKANI EREN’DEN DEPLASMAN YASAĞI VE SALDIRILARA  TEPKİ

Toplantıya katılan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren de , Amedspor’a uzun süredir uygulanan deplasman yasağı ve saldırıların bir an önce bitmesi gerektiğini aktardı.

Baro başkanı Eren, sözlerine söyle devam etti;

“Sırf Amedspor, temsil ettiği kent ,temsil ettiği kimlik ,temsil ettiği insanlardan kaynaklı maalesef ayrımcılığa uğruyor. Evet Statlarda sloganlarla ayrımcılığa, saldırıya uğruyor. Ama maalesef kamusal alanlarda da saldırıya ve maalesef bariyerler karşı karşıyadır. Ben Diyarbakır’da Diyarbakır barosunun başkanı ve aynı zamanda  Amedspor istişare kurulu üyesi olarak bir kez daha  o kentlerin güvenlik kurullarına ve tabi ki bu işin asıl organizasyonu olan spor camiasını yönlendiren kamusal otoriteye bir kez daha sesleniyorum.; Amedspor’a yönelik bu saldırılardan vazgeçin, bu yasaklamalardan lütfen vazgeçin. Son zamanlarda bütün ülke gündemine bireysel anlamda bazı kulüp yöneticilerinin fiil ve davranışlarının  yansıdığını gördük. Bugüne kadar Amed’te, Amedspor’a dair kamuoyuna yansımış tek bir ciddi vaka, olay yokken saldırıya uğruyor olmakla mağdur edilmek de bu ülkedeki hukuk düzeninin yansımışadır. Biz bu anlamda Amedspor’a yönelik bu  yasaklayıcı tutum ve kararlardan ilgililerin vazgeçmesini talep ediyoruz. Bir kez daha hem Amedspor’a hem bugünkü karşılaşma ve şampiyonluk mücadelesinde bu kentin sivil toplum, meslek örgütü ve insanlarının desteğiyle  başarılı olmalarını diliyorum. Umarım istediğimiz zafere, şampiyonluğa bu yıl ulaşmış oluruz.

amedsporda-kenetlenme-ve-destek-cagrisi

BAŞKAN ELALDI :”ŞAMPİYON OLACAĞIZ”

Amedspor Başkanı Aziz Ealdı, son haftalarda bir düşüş yaşadıklarını ancak toparlanarak şampiyon olacaklarına olan inancının tam  olduğunu kaydetti.

Amedspor Başkanı Elaldı, şöyle konuştu ;

“Amedspor değerini bugünlere getiren önceki dönem başkanlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Şimdi tabi biz bu yıl önemli bir yıl geçiriyoruz. Bana sürekli şey derler deplasmanda, ya nasıl yapıyorsunuz, nasıl ediyorsunuz, nasıl bu kadar destek görüyorsunuz şeklinde. İşte bu tablo bunların cevabıdır. Biz  her yerde diyoruz ki bütün bölgenin, bilhassa Diyarbakır’ın ,STK ların,iş insanları, dernekleri bütün kurum kuruluşları sürekli Amedspor’un varlığında, arkasında olmuştur. Bugün de bu önemli yılın ortalarına geldik. Böyle  bir görüntü için öncelikle büyüklerime ve STK temsilcilerine, önceki dönem başkanlarımıza, herkese çok teşekkür ediyorum. Bu durum bizi daha gururlandırıyor, daha çok perçinleştiriyor. Hedefimize daha sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. Bizim isteğimiz şudur ki, önemli bir sene ve bu ligin zorluklarını çok iyi biliyoruz. Bu ligin handikaplarını çok çok iyi biliyoruz.  Her zaman inanın dediğim gibi, diğer ligler bu ligden çok daha basit. Bu desteğe bütün Amedin, bütün halkımızın bütün takımın ihtiyacı var.  Ben buradan bu anlamlı buluşma için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Desteğinizin sonuna kadar arkasında olacağız, inşallah sonu da mutlu bitecektir.”

amedsporda-kenetlenme-ve-destek-cagrisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.