Amedsporlu Deniz Naki’den gündeme dair önemli açıklama!

Amedsporlu Deniz Naki’den gündeme dair önemli açıklama!

Kaynak:Amida Haber

Eski Amedspor futbolcusu Deniz Naki’den gündemdeki bozkurt işaretli gol sevincine dair açıklama geldi.

AMİDA HABER - Amedspor’un eski oyuncusu Deniz Naki, Türkiye Milli Takımı forması giyen Merih Demiral’ın Avusturya maçında attığı gol sonrası bozkurtlu gol işareti hakkında bir paylaşımda bulundu.

deniz-naki1.jpg

Deniz Naki, Amedspor formasıyla sahaya çıktığı bir maçta yaptığı zafer işareti ve sosyal medya paylaşımları sebebi ile ömür boyu futboldan menedilmiş, sonrasında ise Türkiye’den ayrılmıştı.

Naki kendi gol sevinci ile Demiral’ın gol sevinçlerini beraber gündeme getirilmesi hakkında Instagram hesabından bir açıklama yayınladı.

Naki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bir milli maç sonrası bir futbolcunun attığı golden sonra yaptığı ve ırkçılıkla özdeşleşmiş bir işaretin benim yıllar önce yaptığım işaretle kıyaslanması üzerine bir açıklama yapmam kaçınılmaz bir hal almıştır.

Söz konusu futbolcunun yaptığı işaret tekçiliği, başka halkların ret ve İnkarını, nasyonalizmi, ırkçılığı esas alıyorken; benim yaptığım işaret ise barışı, özgürlüğü, halkların kardeşliğini, enternasyonalizmi çağrıştırdığını bütün uluslararası toplum bilir. Bozkurt işareti dar ve ideolojik ulusçuluğu esas almış olan dar bir siyasi çevreyi ilgilendiriyorken, zafer işaretinin ise Latin Amerika’dan Uzakdoğu’ya kadar bütün dünyada barış, kardeşlik, ve özgürlük talep edenlerin İşareti olduğunu aklıselim ve vicdanlı herkes bilir. İki işaretin aynı anlama geldiğini ifade etmek abesle iştigaldır. Bu fark akla kara kadar farklı dünyaları ifade etmektedir. Zafer işareti tarihin beyaz sayfasında halkların barış ve özgürlük umudu iken, Bozkurt işareti halkların boğazlaşmasını, dar ideolojik kalıpları, kan ve gözyaşı ile tarihin kara sayfasında yer edinmiştir.

Spor ve futbol bizler için çoğulculuk, farklılıklarla birlikte zenginlik, barış, kardeşlik ve enternasyonalizmdir.

Bu çerçevede bu ırkçı sembolü normalleştirmeye çalışan ve bunu, beni terörize ederek gerçekleştireceğini sanan alçakları lanetliyor, yeşil sahaların faşizme mezar olmasını temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum