Amedspor’un kongresi başladı: Kimler katıldı?

Amedspor’un kongresi başladı: Kimler katıldı?
Yeni sezonda 1. Ligde mücadele edecek olan Amedspor’un kongresi başladı. Yeni yönetim 31 kişiden oluşacak. Kongreye yoğun katılım var.

AMİDA HABER- Geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanmadığı için ertelenen Amedspor kongresi başladı. Kongre öncesi üyelere Ahmet Kaya şarkılarıyla sunum yapıldı. Aziz Elaldı’nın tek aday olduğu kongrede yeni yönetim kurulu 31 kişiden oluşacak.

Yoğun katılım var

kongre2.jpg

Kongreye Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Baro Başkanı Nahit Eren, alt kademe Belediye eş başkanları, STK temsilcileri, OSB Başkanı Mustafa Fidan, ASKF Başkanı Remzi Dayan, Amedspor İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal ve delegeler katıldı.

kongre.jpg

Saygı duruşu ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını Divan Başkanı Metin Kılavuz yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, yağmur, çamur kar ve fırtına demeden amasız her yerinde olan tüm taraftara teşekkür ederek konuşmasına başladı.

'Amedspor'a yakışır yönetim olsun'

Hatun şunları söyledi, “Taraftar bu kulübün gerçek sahibidir. Amedspor Amed’in gözbebeğidir. Amedspor bir değerdir. Bizim görevimiz Amedsopr’a gönül veren bu felsefeyi korumasıdır. Birinci öncelik bu değer yargılarını korumaktır. Şampiyonluğa getiren bu felsefenin kendisidir. Bu yüzden Amedspor sadece Diyarbakır’ın değil tüm Kürtlerin takımıdır. Bölgemizdeki kentin illerin takımıdır. Belediye eş başkanları olarak bu kentin gururu haline gelen Amedspor için daha fazla emek sarf edeceğiz. Bugünü kadar manevi destek verdik, bundan sonra manevi destek de vereceğiz. Bir önerim var yönetim kuruluna, ‘Hangi arkadaş seçilirse seçilsin. Amedspor’a yakışır bir yönetici olmasını bekliyoruz. Amedspor kongresi aracılığı ile kentin bütün spor taban birlikleri alt yapı çalışması için birlikte çalışmaya hazırız. Erişmek isteyen her çocuğa spor imkanı yaratmak istiyoruz. Yıllarca kayyım vesayetinde olan kentimiz spora yeterli önem verilmedi. Buna hepimiz şahit olduk. Kimse bu fidanları kurutamaz, toprağı kudretli suyu da boldur” ifadelerini kullandı.

hatun.jpg

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya geçmişten günümüze göre alan eski kulüp başkanları ve taraftarlara teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Kaya: Transferleri doğru yapmalıyız

Amedspor’un toplam 19 milyon borcunun olduğunu belirten Kaya, “Yeni yönetim için bu borç bir şey değildir. Bizim 19 milyon tutarında borcumuz var. Geçmişte görev alan tüm Kulüp Başkanlarına teşekkür ediyorum. Kulübü borçsuz devretmek bugün Türkiye’de mümkün olmayan işlerden biridir. Bu güne kadar kulübü alan borcu ödeyemedi. Ama bizim takımda böyle bir şey olmadı. Görev alan arkadaşlar paralarını hibe ettiler, bugüne kadar görev alan hiçbir arkadaşımız verdiği parayla ilgili talepte bulunmadı. Biz Amedspor’u kentin takımı yapmak istiyorsak birinci sırada takımın finansını önümüze alacağız. Transferi doğru yapacağız ki, takımımızı ligde tutalım. Belki ilk yıl süper lige çıkamayız ama elbet birkaç yıl içinde çıkarız. Takımın finnas yönetimi gelecek olan yönetim kurulunun bu dengeyi korumasıdır. Bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kongrede eski kulüp başkanı Ahmet Yıldırım’da kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

Amedspor İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal seçilecek yeni yönetime başarılar diledi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum