Boluspor maçındaki puan kaybı kazan kaldırttı: Ersun Yanal’a büyük tepki

Boluspor maçındaki puan kaybı kazan kaldırttı: Ersun Yanal’a büyük tepki

Kaynak:Haber: Hasan Kösen

Diyarbakırspor temsilcisi Amedspor’un kendi evinde Boluspor karşısında son dakikada gol yiyerek 2 puan kaybetmesi büyük tepki topladı. Taraftarlar Teknik Direktör Ersun Yanal’a yüklendi.

AMİDA HABER – Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig’de Diyarbakır'ı temsil ederek mücadele eden yeşil kırmızılı takım Amedspor, dün kendi evinde Boluspor ile 1-1 berabere kaldı. Amedspor’un 1-0 üstünlüğü ile devam eden maçta 90+3’te Boluspor’un attığı gol moralleri alt üst etti.

Taraftardan büyük tepki

Amedspor-Boluspor maçında seyirci sayısının azlığından yakınan bazı taraftarlar, sosyal medyada Amedspor taraftarını eleştirdi. Amedspor maçına gelmemenin gerekçesi “Fenerbahçe-Galatasaray derbisi” olarak öne sürüldü ancak bir çok taraftar “böyle kötü futbol oynayan bir takım izlenmez” diyerek, kulübe tepki gösterdi. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın 90. dakikada 4 futbolcu değiştirmesini eleştiren taraftarlar, değişimin daha önceden yapılması gerektiğine dikkat çekti. Bazı taraftarlar ise Çekdar Orhan’ın ve Batuhan’ın oynatılmamasına ateş püskürdü.

amedspor-ersun-yanal.jpg

Teknik Direktör Ersun Yanal maç sonrası yaptığı değerlendirmede, galibiyeti kaçırmayı sahanın kötü zeminine bağladı. Böyle bir zeminde istediği futbolu oynayamadıklarını belirten Yanal, zeminin bu hale gelmesinin sorumlusu olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü eleştirdi. Birçok taraftar ise Yanal’ın bu eleştirisini “Zemin her iki takım için de kötüydü. Sonuçta onlar gol attı ve bu maç berabere gitti” sözleri ile eleştirdi.

Işık’tan Ersun Yanal’a destek

Ünlü futbol yazarı ve eleştirmeni Ali Fikri Işık takımda yaşanan bazı aksaklıkları eleştirse de futbol aklı boyutuyla Ersun Yanal’a destek verdi. Yanal’ın mümkün olanın en iyisini yaptığını belirten Işık, “Bu maçta takımın fizik kalitesinde gözle görülür düzelmeler görüldü. Takım bir bütün olarak form tutmadan akışkan ve saldırgan bir oyun çok tehlikeli” değerlendirmesi yaptı. Oyunda atak eksikliği ve atağı gole çevirecek futbolcu eksikliğine de dikkat çeken Işık, şu paylaşımda bulundu: “Traore, Lourenco ve Gradel'i ceza sahası çeperinden uzak oynatmak harika bir anti markaj taktiği, iyi de onları final vuruşu mevzisine kim sokacak? Yakal mı? Oktay mı? Murat mı?... Yakal henüz kendi gölgesiyle cebelleşiyor! Nkoulou' hala geriye doğru çok derinlik veriyor.”

Alt sıraya geriledi

amedspor1-001.jpeg

Maçtan önce 8 puan ile kendi grubunda 5. sırada olan Amedspor, puan kaybından sonra 6. sıraya geriledi. Bugün oynanacak maçlarda takımların alacağı puanlar ile Amedspor'un daha da geriye gitme olasılığı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum