CHP Bursa Milletvekili Amedspor’a sahip çıktı, Zafer Partisi hedef gösterdi

CHP Bursa Milletvekili Amedspor’a sahip çıktı, Zafer Partisi hedef gösterdi
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursaspor-Amedspor maçında yaşanan olayları kınadığını açıkladı. Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı ise, olayları kınayan Sarıbal’ı hedef gösterdi.

AMİDA HABER- Türkiye, Bursaspor-Amedspor maçında yaşanan ırkçı saldırıları konuşuyor. Cumhuriyet Halk Partisi CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, olaylı maç sonrası Valilik ve Emniyeti sorumlu tuttu.

Bursa bunu hak etmiyor

Tepkisini sosyal medya hesabından dile getiren Sarıbal, “Görüşmelerimizdeki tüm uyarılarımıza rağmen “Sorun yok” diyen yetkililer, tribünden slogan atan seyirciye yapmadığını bırakmayan hükümet, misafir takımın güvenliğini sağlamak için vali ve emniyet müdürlüğünü göreve çağırıyorum. Acılı günler yaşadığımız şu günlerde, 80 ilimizden gelen vatandaşlarımızın yaşadığı kardeş kent Bursa’mızda Bursaspor ve Amedspor arasındaki futbol maçında yaşanan olayları kınıyorum. Bursa bunu hak etmiyor. Türkiye Futbol Federasyonunu göreve çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Amedspor taraftarına tehdit

Sarıbal, Amedspor’lu bir taraftara yapılan çirkin saldırıya da tepki gösterdi. Sarıbal, “Bursa’mıza misafir gelen bir gence yapılan muameleye bakın. Tehditle, korku dolu gözlerle istenilenleri söylüyor. Bursa Valiliği ve Bursa Emniyet Müdürlüğünü bu gencin akıbeti ve bunu yaptıranlar hakkında kamuoyuna açıklama bekliyorum” tepkisinde bulundu.

Sarıbal'ın sosyal medya hesabındaki bu paylaşımları Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığını rahatsız etti.

CHP'li vekili hedef gösterdiler

Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı, CHP’li vekilin paylaşımına şu yorumu yaptı, “Kıymetli Bursa Kamuoyu. Bu Orhan Sarıbal denilen adam CHP Bursa Milletvekili. Kendisi #Amedspor sayfasından alıntı yaparak Bursa'da maç içinde yaşanan olayları kınıyor. Peki sen Diyarbakır'da yaşanan olayları kınadın mı be adam? Senin de canın cehenneme”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.