Diyarbakır: Amedspor’un alt yapısına alternatif girişim

Diyarbakır: Amedspor’un alt yapısına alternatif girişim
 Muhabir
Diyarbakır’da Amedspor Kulübünün geçtiğimiz ay yaptığı sporcu seçmeleri sonuçlandı. 3 bin 500 çocuktan 50 kişi alt yapıya davet edildi. Seçmelerden elenen iki çocuğun babası pes etmedi, 6 futbol takımı kurdu.

AMİDA HABER - Amedspor Futbol Kulübü her yıl olduğu gibi bu yılda alt yapı sporcu seçmeleri için etkinlik düzenledi. Bir hafta süren seçmelere toplam 3 bin 500 çocuk katıldı. Çocukların büyük bölümü elenirken, 50’si alt yapıya davet edildi. Alt yapıya çağrılmayan birçok çocuk ise hayal kırıklığı yaşadı. Ergin Başarı ile Eyyüp Sabri Büyüktaş elenen çocukları için önemli bir adım attı. Başarı ile Büyüktaş’ın girişimiyle Kayapınar İlçesi’ndeki 6 sitede çocuklardan oluşan 6 futbol takımı kurdu. Kurulan takımların tüm malzemelerini Başarı ile Büyüktaş temin etti.

6 futbol kulübünün kurulmasında öncülük yapan iş insanı Ergin Başarı, Amedspor elemelerinde çocukların büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

hayat.jpg

Amedspor seçmelerine alternatif

Başarı şunları söyledi, “Çocukların pes etmemesi ve hayallerinin peşinden koşmaları için sitede bir futbol takımı kurulmasına karar verdik. Eyyup Sabri Büyüktaş hocamızın öncülüğünde önce çocuklara eğitim verildi, ardından futbol takımı kurulması kararı aldık. Önce kendi oturduğumuz sitede bir futbol takımı kurduk. Ardından Kayapınar İlçesi’ndeki 6 sitede daha takım kurduk. Çok yetenekli ve başarılı çocukların yetişeceğine inanıyorum. Amedspor altyapısı için çocuklarımız burada yetişecek. Artık Amedspor seçmeleri yerine sitelerdeki çocuklar profesyonel oynayacak” dedi.

amedspor-2.jpg

‘Genç yetenekler yetiştirmek istiyoruz’

Hayat Spor kurucusu Eyyüp Sabri Büyüktaş ise, “Çok iyi bir futbol geçmişi olan ve futbola aşık biriyim. Bizim Hayat Spor hikayemiz Amedspor alt yapı seçmelerinin olduğu gün başladı. Kendi çocuğum da dahil olmak üzere sitemizdeki çocuklara 5 aydan itibaren bildiğim tüm futbol ayrıntılarını çok disiplinli ve uygulamalı bir şekilde anlatım. Amedspor seçmelerine gittik, fakat talebin ve yoğunluğun çok olduğu seçmelerden çocuklarımız çok üzgün ve hayal kırıklığı ile sitemize dönerken takım kurma kararı verdik. Bunun için kendimden feragat edip Ailelerinde onayını alarak şu anki Hayat Sporu elimizden geldiğince profesyonel bir şekilde yapmaya çalıştık ve eski mahalle maçlarını site maçlarına çevirdik. Şuanda çocuklarımız çok mutlu bizde çok mutluyuz. Güçlü bir takımız hedeflerimize ulaşmak ve resmi bir takım olmak için elimizden geleni yapıp destekler ile birlikte Diyarbakır'ın genç yeteneklerine şans ve eğitim vererek tüm bölgeye dinç, çalışkan, disiplinli gençler kazandırmak en büyük amacımız olacaktır” diye konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.