Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hakkında suç duyurusu

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hakkında suç duyurusu
 Muhabir
Amedspor Yönetimi, Diyarbakır Stadyumu’nda saha zemininin futbola elverişli hale getirilmemesinden sorumlu tuttuğu Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu.

AMİDA HABER – Amed Sportif Faaliyetler Spor Kulübü, Boluspor maçında büyük tartışmalara neden olan saha zeminini yargıya taşıdı. Avukat Muhammed Neşet Girasun tarafından Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu dilekçisinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün görevini kötüye kullandığına dikkat çekilerek, şu ifadeler kullanıldı:

36471.jpg

“1-Amed Sportif Faaliyetler Spor kulübünün (Amedspor) futbol A takımı, TFF 2.Lig Kırmızı Grup 2023-2024 Futbol Sezonunu şampiyon olarak bitirerek TFF 1.Lige yükselmiştir.

2-Amedspor futbol A takımı TFF 1.Lig 2024-2025 Futbol Sezonu müsabakalarını mülkiyeti Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Diyarbakır Stadyumunda oynamak için Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile 13/08/2024 tarihinde protokol imzalamıştır. Söz konusu spor tesisi tahsis protokolüne göre Amedspor, 2024-2025 futbol sezonunda Diyarbakır Stadyumunda 18 müsabaka oynama karşılığında Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 2.944.179,82 TL ücret ödeyecektir.

3-Amedspor, TFF Trendyol 1.Lig 2024-2025 Futbol Sezonunun Diyarbakır’daki ilk müsabakasını, Diyarbakır Stadyumunda, 19/08/2024 tarihinde Uğur Okulları İstanbulspor ile oynamıştır. Ancak 22.000 seyircinin stadyumda, yaklaşık 20.000.000 seyircinin TV ekranları başında canlı izlediği müsabakada, stat zeminin futbolcuların sakatlanması ve sağlığı yönünden risk teşkil ettiği, seyir keyfini engellediği kısaca futbol oynamaya elverişli olmadığı net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu durum başta Amedspor yönetimi ve taraftarları olmak üzere kamuoyunda büyük bir tepki ile karşılanmıştır.

amedspor-saha-zemin1.jpeg

4-Amedspor, 1.Lig 3.müsabakasını 28/08/2024 tarihinde deplasmanda Sakaryaspor ile oynamıştır. Amedspor 02/09/2024 tarihinde kendi sahasında/Diyarbakır Stadyumunda oynaması gereken Kocaelispor müsabakasını Diyarbakır stadyumunun zeminin futbol oynamaya elverişli olmaması sebebiyle Şanlıurfa ilindeki 11 Nisan Stadyumunda oynamak zorunda kalmıştır. Amedsporun 21/09/2024 tarihinde Boluspor ile kendi sahasında oynayacağı müsabaka, Diyarbakır Stadyumu zemini futbol oynamaya elverişli olmadığı halde Diyarbakır Stadyumunda yapılacaktır.

amedspor-zemin.png

5-Diyarbakır Stadyumunda, 19/08/2024 tarihli müsabakadan önce oynanan son maç 04/05/2024 tarihinde Amedspor ile Menemen Belediyespor arasında oynanmıştır.

6-Diyarbakır Stadyumunun bakım-onarımı ve her zaman futbol oynamaya elverişli bir durumda hazır tutulması Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün asli görevlerinin başında olmasına rağmen ilgili kamu görevleri ihmal ederek görevi kötüye kullanma suçu işlemişlerdir. Diyarbakır stadyumunda oynanan son resmi müsabaka 04/05/2024 tarihinde Amedspor-Menemen Belediyespor arasında oynandığı ve TFF 1.Lig kura çekiminin 24/07/2024 tarihinde yapıldığı Amedsporun kendi evinde yani Diyarbakır stadyumundadır yıl boyunca oynayacağı maç takvimi belirlendiği olguları da dikkate alındığında ilgili kamu görevlilerinin ağır ihmalleri ile suç işlediklerini göstermektedir.

2024/04/09/amedspor-stadyum-dolu.jpeg

7-Ayrıca, önemle belirtmek gerekir ki; söz konusu kamu görevlilerinin suç teşkil eden eylem ve tutumları kamunun zarara uğramasına da neden olmaktadır. Amedsporun Diyarbakır stadyumunda oynaması gereken müsabakaları başka şehirde oynaması sebebiyle Amedspor milyonlarca lira zarara uğramıştır. Stat kiralama bedeli, bilet satışları, yol ve konaklama giderleri vs sebebiyle Amedsporun uğradığı maddi zararlardan Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sorumlu olduğu için ilgili kamu görevlileri kamuyu zarara da uğratmıştır.

2024/04/07/amedspor4.jpg

8-Bir an için, Amedspor ile Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında spor tesisi tahsis protokolü olmadığını varsaysak bile ilgili kamu görevlilerinin eylem ve tutumları yine de suç teşkil etmektedir. Çünkü Diyarbakır stadyumunda Diyarbakır ilinin başka futbol takımları da bu stadyumdan yararlanmaktadır. Ayrıca zemini ve çimleri futbol oynamaya müsait olmayan yüz milyonlarca değerindeki bir stadyum bir beton yığınından başka bir şey ifade etmeyecektir.”

TFF kayıtları, müsabaka video kayıtları, Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kayıtları ile Amedspor’un uğradığı maddi zararı gösteren belgelerin görevin kötüye kullanıldığının ve saha zemininin futbola elverişli olmadığının delili olacağı belirtilerek, sorumlu kamu görevlilerinin cezalandırılması istendi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.