Diyarbakır’daki spor kulüplerine yapılan yardımlarda çifte standart!

Diyarbakır’daki spor kulüplerine yapılan yardımlarda çifte standart!
Gençlik ve Spor Bakanlığı 81 ilde faaliyet gösteren spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yaptı. Ancak Diyarbakır’daki bazı kulüpler bu destekten yararlanmadı. Yardım almayan kulüpler, çifte standartlara tepkili.

AMİDA HABER- Gençlik ve Spor Bakanlığı geçtiğimiz hafta, amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla Diyarbakır’da farklı branşlardaki 161 spor kulübüne toplamda 5 milyon TL nakdi ve ayni yardım yaptı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun katılımıyla yapılan törende kentte faaliyet gösteren 161 spor kulübü bu yardımlardan yararlandı. Ancak 30 spor kulübü yardımlardan yararlanmadı.

Yardım almayan kulüplerden açıklama

Bakanlığın nakdi ve ayni yardımlarından faydalanamayan 30 kulüp duruma tepkili.

iii.jpeg

‘Bakanlık bu seçimi neye göre yaptı, kriter ne merak ediyoruz’

Kulüplerin ortak açıklaması şöyle, “Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 81 ilde faaliyet gösteren spor kulüplerine yapmış olduğunu açıkladığı ayni ve nakdi yardımların ilimizde faaliyetleri olan spor kulüplerinden bazılarına verilmediği tespit edilmiştir. Gençlik ve Spor il müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde hangi kriterler ile kulüplere yardım yapıldığı, listede adı olmayan kulüplerimizin hangi sebep ile listede bulunmadığı hakkında hiçbir bilgi alınamadı. Hiç bir yetkili kurumda sorumluk almıyor. Her kes sorumluluktan kaçıyor, Diyarbakır'da yardım yapılacak olan 161 kulüp içinde hiçbir branşta faaliyeti olmayan, sadece tabela kulübü olan ve genellikle Gençlik Spor İl Müdürlüğünde çalışan personellerin kurdurduğu kulüplerin olması ne derece adaletli bir yardım dağıtıldığı hakkında şüpheler uyandırıyor.

'Ayrım yapılmasın'

Seçim döneminde olduğumuz bu süreçte sadece futbol branşında aktif olarak liglere katılım gösteren ve gençlerin sporla buluşmasına katkı sağlayan 30 kulübün liste dışında kalması üzücüdür, Kulüpler arasında yapılan bu Adaletsizliğin giderilmesi ,Kulüplerin spor a bakış açısını değiştirecektir, Sahibi olan alıyor, olmayan alamıyor. Spor kulüplerinin arasından ayırımlar yapılmasın” çağrısında bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.