Diyarbakır’ın 33 binlik stadyumuna “Yazın 'perdeleme” kışın “yapay güneş ışığı”

Diyarbakır’ın 33 binlik stadyumuna “Yazın 'perdeleme” kışın “yapay güneş ışığı”
Diyarbakır’da 33 binlik seyirci kapasiteli stadyumunun çimlerinin bakım çalışmaları devam ederken, 40 derece sıcaktan ve kışın soğuğundan korumak için daha önce 'perdeleme' ve 'fan' sistemleriyle yapılan çalışmalara bir yenisi eklendi. Şimdi ise  ‘Kış ayları öncesi bu kez 'yapay güneş ışığı' sistemi hayata geçirildi.

Şehmus Kızılaslan

Diyarbakır Kayapınar ilçesinde  yapılan  33 bin kişilik Diyarbakır Stadyumu’nun  çim bakımlarına yeni bir sistem olan  ‘Kış ayları öncesi bu kez 'yapay güneş ışığı' sistemi hayata geçirildi. UEFA ve FİFA lisansına sahip 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır stadyumu Türkiye Ziraat Kupası Final karşılaşması ve 16 Kasım 2022'de, 2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri hazırlık maçı için milliler takıma ev sahiplik eden, Stadyum ayrıca TFF 2'nci Lig Beyaz ve Kırmızı gruplarda mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler ile Diyarbekirspor A.Ş. futbol takımlarının müsabakaları bu stadyum oynanmaktadır.

ÇELİK “HER HAFTA OYNANAN MAÇLAR SONRASI ÇİMLERİ DİNLENME ŞANSI OLMUYOR”

Diyarbakır Stadyumu Müdürü Serhat Çelik, 'perdeleme' sistemi ile çimleri güneşten koruduklarını, 'yapay güneş ışığı' sistemi ile de güneş görmeyen alanları yeşertmeye çalıştıklarını söyledi. Çelik, "Diyarbakır'da 2 futbol takımı var. Her hafta maç oynatıyoruz. Çimlerimizin dinlenme şansı olmuyor. Çimler canlı bir varlık olduğu için bazen zedelenme oluyor. Canlı olduğu için korumakta biraz zorlaşıyor. Sistematik olarak bir çim için ne gerekiyorsa, onu yapıyoruz. Böyle bir uygulamaya başvurduk. Doğal olan her şeyin daha iyi olduğu kesin. Güneş kadar tabii ki olmayacaktır; ama yüzde 80 fayda görüyoruz. Gerçekten işe yarayan ve güzel bir yöntem" dedi.

[gallery ids="27475,27476,27477,27478,27479,27480"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.