Diyarbakırlı sporcular 34 madalya kazandı

Diyarbakırlı sporcular 34 madalya kazandı
Diyarbakırlı kadın ve erkek kick boksçu'lar Dünya Kupası ve Akdeniz Şampiyonası seçmeleri için 34 madalya kazandı.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da 14 kadın ve erkek kick boksçu, antrenörleriyle birlikte aynı ringde dövüşerek milli takım seçmelerinin ayaklarından biri olan Dünya Kupası ve Akdeniz Şampiyonası'nda 34 madalya elde etti.

Diyarbakır’dan üniversite ve lise öğrencilerinden 14 kadın ve erkek kick boksçu, 15-19 Mayıs’ta İstanbul’da Dünya Kupası ve Akdeniz Şampiyonası'nda altın, gümüş ve bronz olmak üzere 34 madalya kazandı.

Türkiye ve Diyarbakır’ı temsil edecekler

kick-boks-diyarbakir-sporcuee.jpg

Sporcular, milli takım kriteri olan Konya’da yapılacak Türkiye şampiyonasına hazırlanıp Türkiye’yi ve Diyarbakır’ı temsil etmek istiyor.

Alfa Fight Academy Kulübü sporcuları, turnuvanın bir sonraki müsabakası Türkiye şampiyonasına hazırlanacak.

İki turnuvaya birlikte katıldılar

kick-boks-diyarbakir-sporcu.jpg

2. Kademe Kick Boks Antrenörü ve sporcu Dilek Erol (26), 15-19 Mayıs tarihlerinde aynı anda iki turnuvaları olduğunu belirterek, ilk olarak Dünya Kupası'na katıldıklarını, hemen aynı turnuvanın ardından Akdeniz Şampiyonası olduğunu söyledi.

Erol, “Sabah Dünya Kupası'nda, akşam Akdeniz Şampiyonası'nda dövüşüyorduk. Bu turnuvalara 14 sporcuyla katıldık. 15 gümüş, 19 bronz madalya kazandık. Turnuvalar bizim için milli takım kriterinde olduğundan dolayı her iki turnuvaya da katılmak zorundaydık. Şu anda milli takım kriterinde iki sporcumuz var. Bunlardan biri de benim. Hem sporculuk hem de antrenörlük yapıyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.