El Havar sıcakları geldi: Diyarbakır’da çimler böyle korunuyor!

El Havar sıcakları geldi: Diyarbakır’da çimler böyle korunuyor!
Diyarbakır’da etkili olan aşırı sıcaklara çimler bile dayanamıyor. Diyarbakır Stadyumunun çimleri kurulan özel sistemle korunuyor.

AMİDA HABER- Bu yıl Trendyol 1. Liginde mücadele edecek olan Amedspor ile 2. Lig ekibi Diyarbekirspor maçlarının yapıldığı Diyarbakır Stadyumunun zemini lige verilen arayla bıkama alınmıştı.

Uzman ekip çalışma yürütüyor

stad2.jpg

Ankara’dan gelen uzman ekiplerin çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında mevcut çimleri söküldü, yeni çimlerin ekimi yapıldı. Ancak kentte 40 dereceyi aşan sıcaklar nedeniyle, yanma riski taşıyan çimlerin korunması için ‘perdeleme’ ve 'fan' sistemi kuruldu. Soğuk hava üfleyen 10 fanın yanı sıra 8 dönümlük alana da perdeleme sistemi yerleştirildi.

Fan sistemi kuruldu

stad1.jpg

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve 40 dereceyi aşan hava sıcaklığı nedeniyle Diyarbakır Stadyumu'nda, sahadaki çimlerin yanma riski karşın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce 'perdeleme' ve 'fan' sistemi kuruldu.16 kişilik ekip, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez stadyumda sulama yapıyor.

Milli maça ev sahipliği yapmıştı

stad.jpg

Kayayınar İlçesi’nde bulunan 33 bin kişilik Diyarbakır Stadyumu, 11 Mayıs 2018’de Ziraat Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yapmış, stadyum Fenerbahçe ile Teleset Mobilya Akhisarspor maçı ile açılmıştı. UEFA ve FİFA lisansı da alan stadyumda geçen yıl 16 Kasım’da, 2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri hazırlık maçı ile ilk kez milli maç oynandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.