Gelecek’ten Bahçeli’ye cevap: Amedspor vardı, var olacak

Gelecek’ten Bahçeli’ye cevap: Amedspor vardı, var olacak
Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Devlet Bahçeli’nin Amedspor’a yönelik sözleri ile ilgili, “Amedspor vardı, var olacak” dedi.

AMİDA HABER- Aydın Altaç yaptığı yazılı açıklamada, Amedspor-Bursaspor maçında yaşanan olaylara dikkat çekti. TFF’nin gerekli önlemleri almadığını belirten Altaç, “Bir diğer sorun ise maçta görev yapan güvenlik görevlileri olaylara müdahale etmemesi ve adeta Amedsporlu sporculara yapılan saldırılarda seyirci gibi davranması kabul edilemez bir tutum sergilemişlerdir. İçişleri Bakanlığı tarafından bazı görevlilerin görevden alındıkları ifade edilmiş ise de görev alınanların kimler olduğunu kamuoyunu bilmesi gerekmektedir” dedi.

‘AK Partililerin sessiz kalması ihanettir’

Devlet Bahçeli’nin Amedspor ile ilgili sözlerine de değinen Altaç şunları söyledi: “Amedsporun ismini daha doğru dürüst telafuz edemeyen Bahçeli’nin toplum ayrıştırcı dilinin yanında olayı gerçekleştirenleri takdir etmesi tam bir hezeyandır. Ülkemizde mevcut hükümetin ortağı konumunda olan Bahçeli’nin saldırganları sahiplenmesi ilk olmadığı gibi bundan sonra da benzer tutumlarını göreceğiz. AK Partide görev yapan temsilcilerin Bahçeli’nin ifadelerine sessiz kalması tam bir ihanettir. Diyarbakırlı hemşehrilerimiz hem Bahçeli’nin hem de AK Partinin Diyarbakır milletvekilleri ile il temsilcilerini not ettiklerini rahatlıkla söyleyebilir . Elbette günü gelir ve notlar konuşulacaktır. Diyarbakırımız saygın kulüplerinden biri olan Amedspora bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz. Bizler yani Diyarbakır Gelecek Partisi İl Teşkilatı olarak Em ji Amed Sporê re serkeftinê dixwazin. Amed Spor heye û dê hebe.”

Yazar Devran Sinanoğlu da tepki gösterdi

devran.jpg

Öte yandan Yazar ve şair Devran Sinanoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir takımdan da bahsedilemeyecektir” sözlerine tepki gösterdi. Sinanoğlu “Diyarbakır tarihte farklı isimlerle anılmıştır. Doğu Roma İmparatorluğu döneminde, İstanbul ile birlikte Diyarbakır'a da Konstantiniye ismini, imparator Konstantiniye vermiştir. Bazı kaynaklara göre bu isim İstanbul'dan önce Diyarbakır'a verilmiştir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.