Kalbi Amedspor için atan dünya yıldızı milli takım kadrosuna seçildi

Kalbi Amedspor için atan dünya yıldızı milli takım kadrosuna seçildi
Amedspor hayranı olan Kürt futbolcu Deniz Undav Almanya Euro 2024 milli takım kadrosuna seçildi. Süper lige yükselmek isteyen Amedspor'un radarında Undav bulunuyor.

AMİDA HABER- TFF 2. Lig Kırmızı grupta şampiyon olarak Trendyol 1. Lig’e yükselen Diyarbakır temsilcisi Amedspor’da kongre hazırlıkları devam ederken, Amedspor’un dünyaca ünlü taraftarı futbolcu Deniz Undav’la ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

Kadroda Amedspor taraftarı olan milli oyuncu da var

deniz.jpg

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası için açıkladığı kadrosuna Kürt futbolcu Deniz Undav’ı da davet etti. Almanya, 14 Haziran-14 Temmuz arasında oynanacak EURO 2024 için geniş kadroyu açıkladı. Julian Nagelsmann’ın kadrosunda Kürt forvet Deniz Undav da yer aldı. Kadroda Bayern Münih ve Borussia Dortmund'un yıldız futbolcularının olmaması dikkat çekti.

Almanya milli takım kadrosunda revizyon

Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Julian Nagelsmann'ın belirlediği kadroda Borussia Dortmund'dan Brandt, Adeyemi, Süle ve Hummels yer almadı. Kadroda ayrıca Bayern Münih'ten Goretzka ile Gnarby, bonservisi Leipzig'de bulunan timo Werner bulunmuyor.

Almanya Milli Takımı'nın EURO 2024 geniş kadrosu şöyle:

kadro.jpg

Undav Almanya'yı tercih etti

Sezon başında Premier Lig ekiplerinden Brighton’dan Stuttgart’ta kiralık olarak transfer olan Deniz Undav, bu yıl Stuttgart forması ile 22 maçta 14 gol atıp 6 asit yaptı. Deniz Undav’ı Türkiye Milli Takımı da istemiş ancak o Alman Milli Takımını tercih etmişti.

'Türkiye benim için B planı'

deniz.png

Undav gazetecilerin bu konudaki sorusu üzerine "Ben ve ailem için ilk baştan Almanya zaten birinci seçenekti. Sadece bir telefon bekliyordum. Türkiye ile pek bir bağım yok. Türkiye benim için sadece bir B planı idi” açıklamasını yapmıştı.

Undav Şanlıurfalı

Aslen Şanlıurfalı Ezidi Kürt bir ailenin çocuğu olan Deniz Undav, 19 Temmuz 1996 tarihinde Almanya'nın Achim kentinde dünyaya geldi. Undav, futbola TSV Achim altyapısında başladı. Werder Bremen, SC Weyhe ve TSV Havelse formalarını giyen forvet, 2015 yılında TSV Havelse ile profesyonel sözleşme imzaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum