Komutandan açıklama: Maksadımı aştım

Komutandan açıklama: Maksadımı aştım
Son dakika: Amedspor-Afyonspor maçı öncesi ayrıştırıcı ifadeler kullanan Albay Yılmaz Kırgel tepkiler üzerine açıklama yaptı. Kırgel, “Maksadımı aştım” dedi.

AMİDA HABER- TFF 2 Lig Beyaz grupta mücadele eden Amedspor bugün deplasmanda Afyonspor ile karşılaştı. Karşılaşma öncesi Afyon İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel idman yapan Afyonspor oyuncularını ve yönetimini ziyaret etti.

Komutanın ifadeleri tepkiye neden oldu

Ziyaret sırasında Albay Kırgel, "Bizim gönlümüz sizlerle. Sizin işiniz de futbol oynamak. Siz de onu gerçekten güzel yapıyorsunuz. Geri kalanı bize bırakın. Gerçekten Afyon’un sizin kazanmanıza ihtiyacı var. Hele hele Mersin’de yaşadığımız o terör eyleminden sonra gönlümden geçeni söylüyorum. Şöyle bir 5-0 eze eze yenerseniz, buradan onları göndeririz” ifadelerini kullandı.

Maksadımı aştım

Komutanın bu sözlerine Türkiye'nin birçok yerinde tepkiye neden oldu. CHP, AK Parti ve HDP'li vekillere ayrıştırıcı ifadeler kullanan Albay Yılmaz Kırgel'e tepki gösterdi. Tepkiler üzerine yazılı açıklama yapan Kırgel, “Maksadımı aştım. Sözlerim yanlış anlaşılmasından dolayı duyduğum üzüntüyü ifade etmek isterim” dedi.

Diyarbakır Barosu suç duyurusunda bulundu

Kırgel'in sözleri nedeniyle Diyarbakır Barosu, 'kin ve nefret' suçu nedeniyle Albay Kırgel hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.