Manisalı sporcular ‘Narin’ tişörtüyle sahaya çıktı

Manisalı sporcular ‘Narin’ tişörtüyle sahaya çıktı

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Manisalı Kadın Basketbol takımı, katledilen ve cansız bedenine aramaların 19’uncu gününde ulaşılan Narin Güran’ı anmak amacıyla, isminin yazılı olduğu ısınma tişörtleriyle sahaya çıktı.

AMİDA HABERManisa Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Diyarbakır’da aramaların 19’uncu gününde Eğerturma deresine gömülü cesedi bulunan Narin Güran’ı anmak amacıyla, Narin’in isminin yazılı olduğu ısınma tişörtleriyle ve öldürülen kadınların isimlerinin yazılı olduğu formalarla sahaya çıktı.

manisa-narin-2-001.jpg

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı kuruluş amacına uygun olarak kadın cinayetlerine ve toplumsal duyarlılığa dikkat çekmeye amaçladıklarını söyledi.

Akın, "Hayatının baharında henüz 8 yaşında aramızdan koparılan Narin’imizin ve öldürülen kadınların sesini yükselttiğimiz bu maç, bu mücadelenin önemli bir parçasıdır. Kadın ve çocuk cinayetleri, kadına yönelik şiddetin son bulacağı zamana kadar biz bu konuda farkındalık oluşturmaya, toplumda bilinç oluşturmaya, kadınların ve çocukların haklarını savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.