Modaya Muş Spor da uydu: Çûme Mûşê!

Modaya Muş Spor da uydu: Çûme Mûşê!
 Muhabir
Amedspor'un başlattığı, Kürtçe forma tanıtımına Van, Batman ve Mardin’deki futbol kulüplerinden sonra Muş Spor da katıldı.

AMİDA HABER - TFF 1’inci Lig’de mücadele eden Diyarbakır temsilcisi Amedspor'un başlattığı Kürtçe forma tanıtımına bir il daha dahil oldu. Batman, Mardin ve Van’ın ardından Muş Spor da kendi forma tanıtımını içeren bir klip hazırladı.

Muş Spor klibinde, anonim şarkı olan “Çûmê Muşê” şarkısı ile Şivan Perwer’in seslendirdiği “Keça Kurdan” şarkısının müziğini kullandı.

Van da dengbêje yer vermişti

Mardinspor, klip tanıtımında Kürtçe ve Arapçaya yer vermişti. Amedspor’un klibinde Dengbêj Şakîro’nun kült şarkılarından birine yer verilirken, Vanspor da da klipte dengbêjin seslendirdiği şarkı kullanıldı.

Büyük ilgi görmüştü

Amedspor'un başlattığı, diğer bölge takımlarının devam ettirdiği Kürtçe forma tanıtımları sosyal medya kullanıcıları arasında büyük ilgi gördü.

Muş Spor ne zaman kuruldu?

amidahaber-24.jpg

1984 yılında kurulan Muş Spor, TFF 3’üncü Lig Birinci Grup’da mücadele ediyor. Forması sarı ve beyaz renklerden oluşan Muş Spor’un hazırladığı forma tanıtım klibi sosyal medyada büyük ilgi gördü, yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum