Ronaldo ringe çıkarak Agit’i tebrik etti

Ronaldo ringe çıkarak Agit’i tebrik etti
Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonluk maçında Almanya’yı temsil eden Agit Kabayel, Kübalı rakibini nakavt etti. Ünlü futbolcu Ronaldo ringe çıkarak Agit’i tebrik etti.

AMİDA HABER – Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonluk maçında Maraş Pazarcıklı Kürt boksör Agit Kabayel adeta tarih yazdı. Dün 25. maçına çıkan Agit Kabayel, Kübalı rakibi Sanchez’i nakavt ederek kazandı. Kürt boksör Agit oynadığı 25 maçta hiç yenilmedi. O dünya rekoruna koşuyor.

Ronaldo ringe çıktı

ronaldo-kurt-boksor.jpeg

Rakibi Sanchez’i nakavt eden Agit’in başarısı izleyenleri adeta sevince boğdu. Sahne arkasından “Yes Kurdish Power” sesleri yükseldi. Ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo maçı izleyenler arasındaydı. Maçtan sonra ringe çıkan Ronaldo Agit Kabayel’i tebrik etti.

Ronaldo’nun tercümanı da Kürt

ronaldo-tercumani-mehmud-henan.jpeg

En son Suudi Arabistan’da oynamaya başlayan dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo tercümanlığını bir Kürde emanet etmişti. Ronaldo’nun tercümanı Efrinli Mehmud Henan. Ronaldo’nun tercümanlığını yapan Mehmud Henan Efrin’in Raco ilçesi doğumlu. Henan anadili Kürtçenin yanı sıra, İngilizce, Hırvatça, Sırpça, İspanyolca, Rusça, Arapça ve Boşnakça biliyor.

Agit Kabayel kimdir?

Agit Kabayel 23 Eylül 1992 yılında Almanya’nın Leverkusen-Kuzey Ren-Vestfalya kentinde dünyaya geldi. Ailesi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nden Almanya’ya göç etti. Gurbetçi bir ailenin çocuğu. Agit Kabayel, Almanya’da profesyonel boksörlük yapıyor. Bölgesel düzeyde, 2017'den 2019'a kadar Avrupa şampiyonluğu da olmak üzere, çok sayıda ağır sıklet şampiyonasına katıldı. En son Kübalı zorlu rakibini nakavt ederek, yenilmezlik unvanına yaklaştı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.