Şampiyon Kürt boksör spora veda etti: Irkçılığa maruz kaldım

Şampiyon Kürt boksör spora veda etti: Irkçılığa maruz kaldım

Türkiye’de Milli Boksör olarak iki kez dünya şampiyonu olan İron Hasan lakaplı ünlü boksör Hasan Demir, spora veda etti.

AMİDA HABER- Dünya Şampiyonu Boksör “İron Hasan” lakaplı Hasan Demir, Kürt olduğu için yöneticiler tarafından ırkçılığa maruz kaldığını belirterek aktif boks hayatını sonlandırdığı iddia edildi.

İki kez dünya şampiyonu olan ünlü kick boks’cu İron Hasan, aynı zamanda Kick Boks Milli Takım Antrenör’ü olarak görev yapıyordu.

iron-hasan.jpg

İron Hasan (Hasan Demir) kimdir?

Restoranda bulaşıkçılık yaparken başladığı kick boks'ta iki kez dünya kupası şampiyonluğuna ulaşan Şanlıurfalı Hasan Demir, 11 yaşındayken ailesi ile birlikte Antalya'ya taşındı. 8. sınıfta okulu bırakarak meyve sebze seralarında çalışarak aile bütçesine katkı sağlamaya başlayan Demir, 19 yaşında İzmir'e taşınarak bir restoranda bulaşıkçılık yapmaya başladı.

Bir yakınının tavsiyesiyle kick boksa başlayan Demir, 4 yıl boyunca iş ve spor hayatını bir arada götürdü.

Demir, iş hayatı ve sporu bir arada yürütmenin zor olması nedeniyle tercih yaparak spor hayatına devam etmeye karar verdi.

Sporculuk yaşamına Antalya'da devam eden Demir, 2018 yılında Avrupa Kupası 2.'si, 2020 ve 2022'de ise Dünya Kupası'nda birincilik aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum