Süper Kupa maçı iptal edilirse ne olacak?

Süper Kupa maçı iptal edilirse ne olacak?

Bugün saat 21.30'da Şanlıurfa'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Turkcell Süper Kupa'da karşılaşmasının iptalı tartışılırken Fenerbahçe’nin aldığı kararla U19 Takımı, Süper Kupa maçı için Şanlıurfa'ya geldi.

AMİDA HABER- Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerinin içinde yer aldığı kafile U19 takımıyla birlikte 31:30’da oynanacak maç için Şanlıurfa’ya vardı.

Fenerbahçe bu akşamki Galatasarayla oynanacak Süper Kupa maçına U19 takımının 9 futbolcusuyla çıkıp müsabakayı tatil ettireceği iddiası maça saatler kala gündemdeki yerini koruyor.

Süper Kupa maçının tatil edilmesi durumunda neler yaşanacak? Fenerbahçe maçta 6 kişi kalırsa ne olacak?

Statüye göre bir takım en az 9 futbolcuyla sahaya çıkmak zorunda. Maç sırasında bir takımın 6 kişiye düşmesi durumunda ise karşılaşma tatil edilir ve bu durum hükmen yenik sayılmayı gerektiren hallerden biri olarak gösterilir.

Güvenlik nedeniyle yarıda kalan maçlarda hükmen mağlubiyet kararı TFF Yönetim Kurulu'na aitken, diğer sebeplerle tamamlanmayan maçlarla ilgili bu kararı verme yetkisi disiplin kurullarındadır.

Sonuç olarak Fenerbahçe U19 takımıyla 9 kişi sahaya çıkar ve sakatlık ya da kırmızı kart görme gibi sebeplerle 7 kişinin altına düşerse hakem maçı devam ettiremez ve sonlandırır.

Bu senaryoda maçla ilgili kararı TFF daha sonra vereceği için Galatasaray kupayı kaldıramaz.

Hakem raporunda maç esnasında Fenerbahçe'nin 7 kişiden daha az sayıda futbolcusunun kalmasından dolayı maçın tamamlanmadığı yazar.

Yaşanan süreç sonrası hükmen mağlubiyet kararını hakem raporuna göre PFDK verir.

PFDK'nın verdiği kararı da Fenerbahçe Kulübü, isterse Tahkim Kurulu'na taşıyabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum