TFF denetçileri Diyarbakır’da: Rapor çıktı

TFF denetçileri Diyarbakır’da: Rapor çıktı
 Muhabir
Diyarbakır’da milyonlarca lira harcanarak onarımı yapılan stadyum zemini Amedspor-İstanbulspor maçında delik deşik olmuştu. TFF tarlaya dönen stadyum için heyet gönderdi. İlk rapor çıktı. Detaylar haberimizde.

AMİDA HABER - Diyarbakır temsilcisi Amedspor, TFF 1. Lig’in ikinci haftasında İstanbulspor’u konuk etti. İstanbulspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona eren maç, sahadaki futbol kadar, stadyumun zemin sorunlarıyla da gündeme oturmuştu. Milyonlarca lira para harcanarak bakıma alınan stadyum zeminin ilk maçta çukur tarlasına dönmesi Amedspor ve İstanbulspor teknik direktörlerinin tepkisine yol açmıştı.

Bakım onarım eksik yapıldı?

amedspor-stat1.jpeg

Stadyum zeminiyle ilgili tartışmalar devam ederken, TFF denetçileri Diyarbakır’a gelerek stadyumda inceleme yaptı. TFF’nin çim denetçilerine, Gençlik Spor Müdürlüğü ve Çim ihalesini alan firma yetkilileri eşlik etti. Teknik cihazlarla Diyarbakır Stadyumu’ndaki inceleme yapan uzman ekip ilk raporunu hazırladı. TFF heyetinin hazırladığı ön raporda, sahayla ilgili eksikliklerin tamamlanması istendi. Rapor doğrultusunda firma stadyum zeminine yeni çim ekti. Hazırlanan raporun önümüzdeki günlerde TFF, Gençlik Spor ve Amedspor Kulübü’ne gönderilmesi bekleniyor.

Firmadan tuhaf savunma

amedspor-stat2.jpeg

Sezon başında bakımları eksik yaptığı için eleştirilerin hedefinde olan çim firması, sahanın bu hale gelmesinde sıcakların etkili olduğunu öne sürdü. Firmanın yaz aylarında sıcaklığın 40 dereceyi geçtiği Diyarbakır’da mevsim şartlarını dikkate almadan onarım yapması akıllarda soru işareti bıraktı. Şanlıurfa ve Batman’daki stadyum zeminlerinin sıcaklıklardan dolayı bozulmaması dikkat çekti.

Gençlik Spor ihale etmişti

amedspor-stat3.jpeg

Geçtiğimiz sezon sonunda Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çimlerin bakımını bir firmaya ihale etmişti. Bu arada Amedspor-İstanbulspor maçını TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da izlemişti.

Amedspor Başkanı: Maçları başka şehirde oynayacağız

Amida Haber’in stadyum zeminin gündeme getirmesi üzerine Amedspor kulüp Başkanı Aziz Elaldı, “Patates tarlası gibi zeminde maç oynamak zorunda kalıyoruz. Stadyum zemini sorunu çözüme kavuşmazsa maçlarımızı başka şehirde oynayacağız” açıklaması yapmıştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum