TFF duyurdu: Diyarbakır’daki milli maç tarihi belli oldu

TFF duyurdu: Diyarbakır’daki milli maç tarihi belli oldu
Son dakika: Türkiye Futbol Federasyonu, Diyarbakır’da oynanacak Türkiye ile İskoçya maçının tarihini açıkladı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, bakım çalışmalarının devam ettiği stadyumda incelemelerde bulundu.

AMİDA HABER- TFF, A Milli futbol takımının hazırlık maçı programını açıkladı. Açıklanan program ile Diyarbakır ilk kez bir milli maça ev sahipliği yapacak. Diyarbakır Valisi çalışmaların devam ettiği stadyumda incelemelerde bulundu.

Vali Su çalışmaları inceledi

Diyarbakır Stadyumu’nun zemini 4 yıl sonra bakıma alındı. Sahanın Kasım ayında oynanacak Türkiye-İskoçya milli maçına yetiştirileceği kaydedildi. Bu arada TFF A Milli takımın hazırlık maçlarıyla ilgili programı açıkladı. Hazırlık maçı 16 Kasım’da oynanacak. Vali Su, stadyumdaki çalışmaları yerinde inceledi.

16 Kasım tarihinde oynanacak

TFF yaptığı açıklama ile, “A Millî Takımımızın gelecek yıl mart ayında başlayacak olan EURO 2024 Elemeleri'nin hazırlıkları kapsamındaki özel maçlarının oynanacağı stadyumlar ve başlama saatleri belli oldu. A Millîlerimizin 16 Kasım'da İskoçya ile oynayacağı karşılaşmaya Diyarbakır Stadyumu, 19 Kasım'da Çekya mücadelesine ise Gaziantep Stadyumu ev sahipliği yapacak. Her iki karşılaşma da saat 20.00'de başlayacak.

Diyarbakır ilk kez ev sahipliği yapacak

Diyarbakır kenti, İskoçya özel maçıyla A Millî Takım seviyesinde ilk kez bir maça ev sahipliği yapmış olacak. Gaziantep ise 21 yıllık aranın ardından A Millî Takım ile buluşacak. A Millî Takımımız, 25 Nisan 2001 tarihinde Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu'nda oynanan maçta Arnavutluk ile karşı karşıya gelmişti. İskoçya ile tarihinde daha önce bir kez karşılaşan A Millî Takımımız, 8 Haziran 1960'ta Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan bu özel maçı 4-2 kazanmıştı. Millîlerimiz, Çekya ile ise tarihindeki 21. karşılaşmasını oynayacak” denildi.

4 yıl sonra ilk kez stadyum zemini bakıma alındı

33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadyumu 4 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile açılmıştı. Açıldığı günden beri bakıma alınmayan stadyum tarlaya dönmüştü. 4 yıl aradan sonra ilk kez stadyumun zemini bakıma alındı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan gelen özel ekip çalışmalarını sürdürüyor. Stadın Kasım ayında oynanacak Türkiye A Milli Futbol Takımının İskoçya ile yapacağı maça hazır gale getirileceği öğrenildi. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, çalışmaların sürdüğü stadyuma giderek yetkililerden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.