Türkiye-Çekya maçı bitti: Bijî Türkiye- Bijî Çekya tartışması başladı

Türkiye-Çekya maçı bitti: Bijî Türkiye- Bijî Çekya tartışması başladı
Türkiye- Çekya karşılaşması bitti, gülen taraf Türkiye oldu. Ancak sosyal medyada Bijî Türkiye- Bijî Çekya tartışması başladı.

AMİDA HABER- A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü ve son maçında Çekya'yı zorda olsa 2-1 yenmesine başardı. Bu sonuçla Ay Yıldızlılar, son 16 takım arasına kalmayı başardı. Türkiye, 6 puanla grubunu ikinci sırada tamamladı ve son 16 turunda Avusturya ile eşleşti.

grbxugow0aai9fy.jpg

Cenk Tosun'un golü galibiyeti getirdi

Almanya’nın Hamburg şehrindeki Volkspark Stadı'nda oynanan maçta Türkiye'nin gollerini 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu ve 90+4. dakikada Cenk Tosun attı.

cekya.jpg

Bijî Türkiye-Bijî Çekya paylaşımları

Maçın bitmesinin üzerinden saatler geçmesine rağmen Türkiye’de farklı bir tartışma aldı başını gidiyor. Türkiye’nin galibiyetine sevinenler sosyal medyada Kürtçe Bijî Türkiye (Yaşasın Türkiye) etiketi ile paylaşım yaparken, bir kesimde Bijî Çekya (Yaşasın Çekya) paylaşımları yapmaya başladı.

Binlerce kişi yorum yaptı

turkiye.jpg

Kısa sürede binlerce kullanıcının bu etiket üzerinden yorum yapması Bijî Türkiye- Bijî Çekya paylaşımları gecenin en çok konuşulan konusu oldu.

Ferhat Encü başlatmıştı

Türkiye-Portekiz maçından sonra eski HDP Milletvekili Ferhat Encü'nün maç sonrası 'Biji Portekiz' paylaşımı tartışmalara neden olmuş, Encü hem tepki hem destek almıştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum